Provaljeni svetski centri moći! Kancelarija za KiM prozvaće ko stoji iza odmazde nad Srbima

13.04.2024

15:03

0

Obraćanje se očekuje u naredna dva sata

Provaljeni svetski centri moći! Kancelarija za KiM prozvaće ko stoji iza odmazde nad Srbima
Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će u naredna dva sata objaviti koji svetski centri moći stoje iza ove najnovije odmazde nad Srbima sa severa KiM.

- Današnje hapšenje Srećka Sofronijevića nastavak je brutalnog progona srpskog naroda, čiji je Aljbin Kurti izvršilac - poručili su iz Kancelarije za KiM.

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopšteno je ranije iz Kancelarije.

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja. Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente, naglašavaju iz Kancelarije za KiM.

Napominju da se Sofronijević mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a da je metak "tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike