Brnabić se sastala sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja

12.04.2024

16:43

0

Obe strane su se složile da ima mnogo potencijala za još intenzivniju razmenu

Brnabić se sastala sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja
Copyright TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja Rodolfom Sabonheom.

Brnabić je Sabonheu poželela dobrodišlicu u našu zemlju i istakla zadovoljstvo što Srbija osnažuje saradnju sa zemljama Kariba u prethodnim godinama. 

Obe strane su se složile da ima mnogo potencijala za još intenzivniju razmenu, te izrazile nadu da će se to desiti u narednim godinama, saopšteno je iz Narodne skupštine.

TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković
 

 

Predsednica skupštine istakla je važnost ove Asocijacije kao foruma za unapređenje bilateralnih odnosa Republike Srbije sa državama Kariba.

Sabonhe je obavestio predsednicu da se Ministarska konferencija asocijacije karipskih zemalja održava u maju u Surinamu i da se nada se će na njoj biti prisutan i predstavnik Srbije.

TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković
 

 

Predsednica parlamenta izrazila je zahvalnost Sabonheu na podršci Srbiji za organizaciju specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine. Ona je Sabonheu uputila poziv za promociju karipskih zemalja u Beogradu tokom trajanja te izložbe i dodala da joj je želja da ovaj deo sveta bude predstavljen na najbolji mogući način.

Sabonhe je izjavio da je ta izložba sjajna prilika za predstavljanje svih potencijala karipskih država i najavio da će blisko raditi sa timom na realizaciji tog cilja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike