Dobrosavljević: Opozicija ne može dobiti glasove samo na negativnosti! Takve ideje će oterati glasače u apstinenciju!

12.04.2024

13:40

0

" Ne možete osvojiti vladajuću većinu samo na osnovu negativne emocije"

Dobrosavljević: Opozicija ne može dobiti glasove samo na negativnosti! Takve ideje će oterati glasače u apstinenciju!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević izneo je svoje mišljenje o trenutnom stanju i strategijama opozicije u Srbiji, istakavši potrebu za promenom pristupa i ideja.

Prema njegovim rečima, opozicija ne može očekivati značajan uspeh ako se oslanja isključivo na negativnost i kritiku trenutne vlasti.

Dobrosavljević je naglasio da su današnja vremena drugačija i da opozicija mora pronaći nove načine za komunikaciju svojih ideja. 

"Opozicija ima na raspolaganju društvene mreže koje predstavljaju značajan medijski prostor. Trebalo bi da se fokusiraju na to da svoje političke ideje plasiraju kroz ove kanale, umesto da se žale na nedostatak pristupa tradicionalnim medijima," rekao je Dobrosavljević.

Osvrćući se na primer lokalnih izbora u Turskoj, gde je opozicija uspela da postigne izuzetne rezultate uprkos ograničenim medijskim slobodama, Dobrosavljević je sugerisao da opozicija u Srbiji treba više vremena da posveti radu na terenu. 

"Rezultati bi im bili neuporedivo bolji. Ne možete osvojiti vladajuću većinu samo na osnovu negativne emocije. Prioriteti koje opozicija postavlja moraju da budu usmereni ka stvaranju nečega boljeg i poželjnijeg za budućnost," dodao je.

Dobrosavljević je zaključio da agresija i strah ne mogu biti osnova za dobijanje podrške birača. 

"Ljudi se ne opredeljuju na osnovu straha i agresije. To najčešće rezultira time da glasači odluče da ne učestvuju u izbornom procesu," upozorio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike