Ovo je prevazišlo svaku meru! N1 falsifikovao izveštaj Fridom hausa da bi napisao kako je "Srbija doživela istorijski pad" zbog Vučića?!

12.04.2024

09:47

0

Tajkunski mediji više ne biraju sredstva kojima se služe kako bi svoje poltičke miljenike, pre svega Dragana Đilasa, doveli na vlast

Ovo je prevazišlo svaku meru! N1 falsifikovao izveštaj Fridom hausa da bi napisao kako je "Srbija doživela istorijski pad" zbog Vučića?!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović/YouTube

Tajkunski portal N1 objavio je još jednu brutalnu laž kako bi javnom mnjenju predstavio iskrivljenu sliku o Srbiji! Ovoga puta su izmislili da je "demokratija u Srbiji u najvećem padu od svih zemalja u tranziciji" i za to još naveli da je izveštaj Fridom hausa?!

Tajkunski mediji više ne biraju sredstva kojima se služe kako bi svoje poltičke miljenike, pre svega Dragana Đilasa, doveli na vlast. Ovoga puta izmislili su izveštaj Fridom hausa. Da, bukvalno izmislili. N1 je na svom sajtu objavio vest pod naslovom: "Fridom haus: Demokratija u Srbiji u najvećem padu od svih zemalja u tranziciji".

Foto: Printscreen
 

Da je to brutalna laž dokazuje se vrlo jednostavno, jer na sajtu Fridom hausa se može naći izveštaj "Nacije u tranziciji 2023", gde se jasno vidi da je skor za Srbiju nepromenjen u odnosu na prošlu godinu.

"Skromna poboljšanja u Albaniji, Kosovu i Severnoj Makedoniji bila su uravnotežena padom u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a rezultat Srbije je ostao nepromenjen", piše na sajtu freedomhouse.org.

Dakle, N1 i RSE falsifikovali su izveštaj Fridom hausa da bi napisali kako je "Srbija doživela istorijski pad" zbog Vučića?!

I to nije sve, već su prećutali autora iz Srbije - Nikolu Burazera, srpskog politikologa, novinara i programskog direktora Centra savremene politike.

Foto: Printscreen
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike