Poseta predsednika Vučića Parizu važna zbog saradnje u domenu namenske industrije

08.04.2024

20:40

0

Miletić naglašava da su borbeni avioni "Rafal" izuzetno moderne letelice, da ih u regionu poseduje i Hrvatska, ali da su njihovi polovni, a da Srbija razgovara o kupovini novih letelica

Poseta predsednika Vučića Parizu važna zbog saradnje u domenu namenske industrije
Vučić i Makron - Copyright Tanjug printscreen

Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu važna zbog unapređenja saradnje u domenu namenske industrije, ali i za unapređenje bilateralnih odnosa iako su oni, kako naglašava, na izuzetno visokom nivou. 

"Francuska je pronašla način da delikatne stvari iz bezbednosne sfere strateški uređuje sa Srbijom i čini mi se da je to  obostrani interes. Transfer vojne tehnologije, prodaja, podrazumeva određeno i poverenje, s jedne strane, jer ne želite da vaše inovacije u naoružanju, tehnici i veštačkoj inteligenciji, bude predato u neke treće ruke.  To podrazumeva jedno uzajamno poverenje, građenje strateških odnosa i ovo je važan skok u daljoj saradnji Francuske i Srbije", ocenio je Miletić za Tanjug.

On je dodao je da je uz SAD i Rusiju, Francuska dominantna u izvozu naoružanja.

Miletić naglašava da su borbeni avioni "Rafal" izuzetno moderne letelice, da ih u regionu poseduje i Hrvatska, ali da su njihovi polovni, a da Srbija razgovara o kupovini novih letelica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike