Brnabić uputila poziv svim poslaničkim grupama: Poziva ih na dijalog o izmenama zakona zbog ODIHR preporuka, sastanak u četvrtak!

08.04.2024

16:56

0

Pored parlamentarnih stranaka, za sastanak u četvrtak poziv su dobile i organizacije civilnog društva - CeSID, CRTA, Transparentnost Srbija kao i međunarodni partneri Republike Srbije koji su do sada učestvovali na sastancima u vezi sa primenom preporuka ODIHR-a

Brnabić uputila poziv svim poslaničkim grupama: Poziva ih na dijalog o izmenama zakona zbog ODIHR preporuka, sastanak u četvrtak!
Ana Brnabić - Copyright Foto: Printscreen/ TV Pink

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić uputila je danas svim poslaničkim grupama poziv za novi sastanak u četvrtak, u 10 časova.

Brnabić je, kako se navodi u pozivu, sve poslaničke grupe u parlamentu iz želje da se u okviru Narodne skupštine, kao institucije sa najvećim demokratskim kapacitetom, nastavi dijalog o temi oko koje nesumnjivo postoji širok politički konsenzus, a to je primena svih preporuka ODIHR-a usmerenih ka unapređenju izbornog procesa u Republici Srbiji.

Kako je predsednica skupštine u pozivu navela, u fokusu sastanka će biti radne verzije izmena zakona koje je u svrhu primene preporuka ODIHR pripremila Radna grupa Vlade za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava.

Pored parlamentarnih stranaka, za sastanak u četvrtak poziv su dobile i organizacije civilnog društva - CeSID, CRTA, Transparentnost Srbija kao i međunarodni partneri Republike Srbije koji su do sada učestvovali na sastancima u vezi sa primenom preporuka ODIHR-a.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike