Lažni desničar probio granicu dna: Dragomir Anđelković otvoreno stao u odbranu Dinka Gruhonjića! (FOTO)

02.04.2024

12:00

0

Podsećamo da je Gruhonjić izjavio da ima "lepo ime kao Dinko Šakić", komandant logora Jasenovac i jedan od najzloglasnijih ustaških koljača

Lažni desničar probio granicu dna: Dragomir Anđelković otvoreno stao u odbranu Dinka Gruhonjića! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Radule Perisic/ATAImages/Printscreen

Da kada jednom čovek krene putem sunovrata ni samo dno nije granica, pokazuje i primer lažnog desničara i kvazipatriote Dragomira Anđelkovića, koji je postao, čini se redovni kolumnista u tajkunskom antisrpskom glasilu Danas.

Naravno da on ne bi ni pisao za taj kvazimedij da nije pristao da propagira antisrpske stavove. Anđelković je ranije napadao vlast sa pozicije ,, ekstremnog desničara'' optužujući je za navodnu izdaju, a sada je izgleda potpuno ogoljeno prešao na NATO stranu. Verovali ili ne, čak je stao i u odbranu Dinka Gruhonjića. Podsećamo da je Gruhonjić izjavio da ima "lepo ime kao Dinko Šakić", komandant logora Jasenovac i jedan od najzloglasnijih ustaških koljača.

Anđelković je autorskom tekstu za drugosrbijanski list "Danas" dao naslov "Nije Gruhonjić kriv za naš nacionalni sunovrat". U tom tekstu je iz sve snage branio srbomrsca Dinka Gruhonjića, novosadskog profesora poznatog po otrovnim antisrpskim izjavama.

Osim što govori da ima lepo ime kao Dinko Šakić, Gruhonjić se zalaže za otcepljenje Vojvodine, mašta o obnovi austrougarskog carstva, tvrdi da je Marija Terezija "majka naša jedina", a da su Srbija i Srbi, posebno oni iz Republike Srpske, okupatori i "srbizatori" Vojvodine. Patrijarha Porfirija smatra produženom rukom vladike Irineja Bulovića, koga naziva "zlim čarobnjakom Sarumanom". 

Za Srpsku pravoslavnu crkvu kaže da gradnjom crkava u Vojvodini "zapišava teritoriju", a zapretio je i da će kad bude bio u mogućnosti rušiti crkve i od njih ,, praviti pabove i dobru zaje*anciju''. Eto sa kakvim se u kolo uhvatio lažni patriota, lažna srbenda i lažni rusofil, Dragomir Draža Anđelković.  

printscreen
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike