Aleksandar Vulin: Oni koji me napadaju nisu nestrpljivi u želji da strani agenti budu pohapšeni, već su ljubomorni na više rangirane agente!

31.03.2024

13:06

0

Da imaju iskustva u kontraobaveštajnom radu koliko su iskusni u obaveštajnom radu, znali bi da je javno obraćanje o aktivnostima agenata nekada dovoljno da se aktivnost prekine, a uvek je znak da je bilo dosta

Aleksandar Vulin: Oni koji me napadaju nisu nestrpljivi u želji da strani agenti budu pohapšeni, već su ljubomorni na više rangirane agente!
Aleksandar Vulin - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Povodom naređenih napada političara i propagandista koji svako pominjanje CIA smatraju svetogrđem, želim da ukažem na nekoliko činjenica, istakao je bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin

- Oni koji me napadaju zbog istine koju sam izneo, ne rade to zato što su nestrpljivi da agenti budu pohapšeni, već zato što su ljubomorni na više rangirane agente i pomalo tužni što nisu jedini saradnici stranih službi. Moji probuđeni napadači ne spore pravo CIA da instalira agente, već samo moje pravo da o njima govorim i upozoravam na ono što rade. Da imaju iskustva u kontraobaveštajnom radu koliko su iskusni u obaveštajnom radu, znali bi da je javno obraćanje o aktivnostima agenata nekada dovoljno da se aktivnost prekine, a uvek je znak da je bilo dosta -rekao je Vulin i dodao: 

- Špijunaža je neobično delo i kažnjava se ne kao druga dela čim se desi i kada se dokaže, već i kada se proceni da je politički ili bezbednosni trenutak, da je drugačije i da je potreban samo dokaz, mnogi moji probuđeni napadači bi odavno bili u zatvoru zbog špijunaže. A, da znam o čemu govorim, potvrđuje činjenica da je baš za vreme mog vođenja BIA proteran šef hrvatske obaveštajne mreže, a uhapšeni pripadnici bugarske i albanske mreže, kao što su uspešno izvedene i druge akcije o kojima će, pre javnosti, svedočiti istorija - kaže Vulin. 

- Spavači, mislite o tome - poručio je Aleksandar Vulin, reagujući na hajku koja se povela protiv njega zbog iznošenja činjenica da se u okruženju predsednika Vučića nalaze ljudi koji rade za CIA, a koju predvodi pronatovska opozicija i mediji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike