Ko su pravi potpisnici Deklaracije o genocidu i nezavisnom Kosovu: Marinikin potpis na oba! (FOTO)

29.03.2024

23:32

0

Treba se samo setiti da je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, potpisala 2016. godine Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, čime je zahtevala da se srpski narod osudi za genocid.

Ko su pravi potpisnici Deklaracije o genocidu i nezavisnom Kosovu: Marinikin potpis na oba! (FOTO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Danima NATO opozicija napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vladajuću stranku na sve načine ne birajući sredstva, i tražeći povod čak i u onome što su sami radili i na šta su stavili SVOJ potpis!

Kada predsednik otvoreno građanima kaže da je teška situacija na Kosovu i Metohiji, ali da će se Srbija boriti za svoj narod i da nikome neće dozvoliti da uruši integritet države, predstavnici liste "Nasiljem protiv Srbije" ga napadnu da je on kriv za situaciju u kojoj se južna srpska pokrajna nalazi.

Kada Savet Evrope usvoji Predlog da omogući glasanje za prijem tzv. Kosova među članice, opozicija ponovo napadne predsednika Srbije, a zapravo su se oni za to borili.

I za to postoje i dokazi.

Obično oni koji najviše napadaju jesu najveći licemeri, pa je tako i slučaj sa NATO opozicijom i njenom predstavnicom Marinikom Tepić.

Ona je još 8. decembra 2022. godine potpisala Deklaraciju za Zapadni Balkan u kojoj se navodi da će se omogućiti tzv. Kosovu da postane nezavisno.

Privatna arhiva
 

Ona je ovu deklaraciju, kao što se može videti na fotografiji, potpisala u Beču 8. decembra 2022. godine.

U toj Deklaraciji se navodi da će se tzv. Kosovu omogućiti da postane Nezavisno i da ide ka članstvu u EU i drugim međunarodnim organizacijama kao što je UN. Što jasno pokazuje da je Marinika još tada stavila potpis koji je značio podršku svemu onome što se danas sprovodi.

Marinika potpisano garantuje nezavisno Kosovo

Prosto je to jasan dokaz da Marinika ne misli dobro ni Srbiji niti građanima Srbije, a to nije dokazala samo tim potpisom, nego još jednim ranijim.

Treba se samo setiti da je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, potpisala 2016. godine Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, zajedno sa poslanicima Sulejmanom Ugljaninom, Enisom Imamovićem, Čedomirom Jovanovićem, Žarkom Koraćem, Natašom Mićić, Nenadom Milićem, Nenadom Čankom, Goranom Čabradi, Olenom Papuga, i Nadaom Lazić.

Marinika je zahtevala da se srpski narod osudi za genocid. Pored toga, Tepićeva je i u svojim govorima često Srbe i Srbiju optuživala za navodni genocid u Srebrenici.

- Tražim da se u krivičnom zakoniku prepozna kao kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina od strane svih sudova koji se ovom tematikom i problematikom bave, i to naročito kada je reč o presudama koje se odnose na zločine i genocid počinjen u naše ime. Po zakoniku Srbije, kažnjivo je negiranje genocida u Ruandi, ali nije kažnjivo negiranje genocida koji je počinjen u naše ime. Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbiljna stvar kao što je genocid a niste u stanju da se suočite s njim i da prepoznate da genocid nije pitanje broja, da li je žrtava bilo 100 ili 100.000, nego namere da se neki narod istrebi i da nestane. A mi imamo snimke koji svedoče o tome u Haškom sudu, da su građani Srebrenice, koji su bili okupljeni tamo, odvajani na muške i ženske. Dakle, tu je ta genocidna namera u suštini. Ja vas molim da uzmete u obzir ovaj predlog, da otvorimo raspravu na ovu temu, da se suočimo sa prošlošću, i sa zločinima i sa genocidom koji je počinjen u naše ime. Ne treba se toga stideti, treba imati hrabrosti i sa tim se suočiti – rekla je Marinika Tepić jednom prilikom u Skupštini Srbije.

Privatna arhiva
 

"Rezolucija predviđa najoštriju osudu “genocida u Srebrenici”, osudu njegovog negiranja, kao i proglašenje 11. jula za Dan sećanja.

“U rezoluciji smo predvideli i uvrštavanje lekcija u obrazovni sistem Srbije, kako bi mladim generacijama bilo omogućeno stvaranje zdrave svesti i zdravih osnova po kojim bi oni znali da se genocid ne isplati i da se činjenjem ratnih zločina nad drugim narodom ne može ostvarivati interes sopstvenog” - navedeno je tada.

Izmišljeni logori koje je kasnije koristila hrvatska propaganda

Široj javnosti nije toliko poznato da je Tepićeva i pre ulaska u politiku, dok se predstavljala kao novinarka, širila antisrpsku propagandu izmišljanjem zločina koje je pripisala srpskom narodu.

Tako je “novinarka” Marinika došla do izmišljene informacije da su tokom rata u Hrvatskoj srpske vlasti na teritoriji Srbije, tačnije u Vojvodini, držale koncentracione logore za mučenje hrvatskih zarobljenika.

Ovo njeno „otkriće” kao glavni, lažni dokaz za postojanje fantomskih logora u okolini Zrenjanina, u kojima su navodno zlostavljani Hrvati, poslužilo je Hrvatskom kulturnom veću (HKV) iz Zagreba da konstruiše bolesnu srbofobnu priču o iživljavanju Srba nad nedužnim Hrvatima.

Naime, u tekstu iz oktobra 2009, objavljenom na sajtu HKV pod naslovom „Tko je ubijao Hrvate, a danas prešućuje”, stoji da je zvanični Beograd držao pripadnike hrvatske nacionalnosti zarobljene u koncentracionim logorima nedaleko od Zrenjanina, tačnije u naseljima Stajićevo i Begejci (današnji Torak).

Treba li većeg dokaza da NATO opozicija mrzi građane Srbije i državu od ovoga?

Ne treba, zato što Marinika Tepić i njen gazda Dragan Đilas čine sve da predstave srpski narod kao genocidan i zločinački.

I učiniće sve što Zapad od njih traži samo zarad ličnog interesa. Interes građana Srbije ovde nema prioritet niti se o tome razmišlja.

Upravo zbog njih takvih, danas je naša država na teškim mukama da zadrži svoju teritoriju, grčevito se boreći protiv agresora, ne bi li svojim građanima omogućila slobodu i nezavisnost.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike