Studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu položili test zrelosti, empatije i znanja! Zajedno gledali film “Dara iz Jasenovca” (FOTO/VIDEO)

29.03.2024

19:33

0

U jednom momentu, tokom prikazivanja filma, studenti su podigli svoje indekse

Studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu položili test zrelosti, empatije i znanja! Zajedno gledali film “Dara iz Jasenovca” (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam

Studenti koji od juče drže u blokadi Filozofski fakultet zbog skandaloznih izjava profesora Dinka Gruhonjića organizovali su gledanje filma “Dara iz Jasenovca”.

24sedam
 

Tokom blokade, studenti organizuju razne aktivnosti, a danas popodne su sasvim prikladno organizovali gledanje filma “Dara iz Jasenovca” na platou ispred ulaza u zgradu Filozofskog fakulteta.

U jednom momentu, tokom prikazivanja filma, studenti su podigli svoje indekse i time dokazali da svi koji su ih danas prozivali da nisu studenti ne govore istinu.

 

 

Da podsetimo, film “Dara iz Jasenovca” je prvi srpski igrani film koji govori o jednom od najstrašnijih koncentracionih logora u istoriji i govori o stradanjima srpskih, jevrejskih i romskih muškaraca, žena i dece u logoru smrti Jasenovac u doba Nezavisne Države Hrvatske, tokom Drugog svetskog rata.

24sedam
 

Film “Dara iz Jasenovca” snimljen je 75 godina nakon zatvaranja zloglasnog koncentracionog logora. Jedan od glavnih aktera ovog filma je i krvnik Dinko Šakić, upravnik logora. Nažalost, profesoru Dinku Gruhonjiću se učinilo prikladnim da se poistoveti sa gnusnim istorijskim likom, koji je “zaslužan” za smrt stotine hiljada dece, majki i očeva.

24sedam
 

Studenti nastavljaju sa blokadom i stoje pri svojim zahtevima da uprava Filozofskog fakulteta mora da osuditi govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića i da se oglasi po pitanju njegovog daljeg rada sa studentima.

24sedam
 

Studenti su i večeras položili ispit iz zrelosti, empatije i znanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike