Bocan-Harčenko: Zapad histerično blokirao održavanje sednice u UN o agresiji na SRJ

26.03.2024

16:42

0

"Kako li se samo plaše istine", naveo je Bocan-Harčenko

Bocan-Harčenko: Zapad histerično blokirao održavanje sednice u UN o agresiji na SRJ
Copyright TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je danas da su zapadne zemlje blokirale održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom 25 godina od početka NATO agresije na SRJ jer se, kako je naveo, plaše istine.

"Zapad je histerično blokirao održavanje sednice SB UN povodom 25 godina od početka NATO agresije na Jugoslaviju. To sve govori samo za sebe, objašnjava više od desetina izlaganja. Kako li se samo plaše istine", naveo je Bocan-Harčenko na društvenoj mreži X.

 

 

Zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nisu sinoć izglasale da se na dnevni red sednice stavi inicijativa Rusije da se raspravlja o 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Za održavanje sednice glasale su Rusija, Kina i Alžir, nije bilo glasova protiv, ali je bilo uzdržano 12 članica SB UN - Francuska, Velika Britanija, SAD, Ekvador, Gvajana, Japan, Malta, Mozambik, Južna Koreja, Siera Leona, Slovenija i Švajcarska.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je sinoć da je Srbija razočarana zbog toga što je sprečeno da se, kako je naveo, čuje istina o NATO agresiji SR Jugoslavije 1999. godine u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- Došli smo ovde na poziv SB UN. Smatramo da je tema izuzetno važna za međunarodno pravni poredak i da se danas, kao što je bombardovanje Srbije bilo izvedeno kao presedan, dogodio jedan presedan na proceduralnom glasanju, rekao je Dačić na konferenciji za medije u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike