Zakazana sednica Saveta Evrope o prijemu Prištine u članstvo, Vučić poručio da Srbija ima odgovor

25.03.2024

15:24

0

Izvestilac za prijem tzv. Kosova u SE Dora Bakojani preporučila da ono postane članica te političke organizacije

Zakazana sednica Saveta Evrope o prijemu Prištine u članstvo, Vučić poručio da Srbija ima odgovor
Savet Evrope - Copyright Profimedia

Sednica Odbora za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj će se raspravljati o prijavi za članstvo takozvanog Kosova, biće održana u sredu 27. marta.

U nacrtu agende, u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da će statutarno mišljenje o tom zahtevu, koji je Priština podnela 12. maja 2022. godine, predstaviti izvestilac za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope Dora Bakojani, a da će sednica početi u 14.30.

Šefica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Biljana Pantić-Pilja rekla je krajem prošle nedelje za Tanjug da je izvestilac za prijem tzv. Kosova u SE Dora Bakojani preporučila da tzv. Kosovo postane članica te političke organizacije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom obraćanja na državno-komemorativnom skupu povodom obeležavanja dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju da su primili Prištinu kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO-a. 

"Hvala vam, tek da znamo da nećemo u NATO nikada, da ćemo da čuvamo i štitimo svoju vojnu neutralnost. I kad ih primite u Savet Evrope i na to ćemo da imamo odgovor. Toliko o vašim lažima, o sankcijama Prištini i o svemu drugom. Nema čime ih niste nagradili, nema čime Srbiju niste kaznili", rekao je Vučić.

On je potom poručio da ne mogu da nam otmu pravo da živimo za svoju zemlju i pravo da slobodu volimo više od bilo čega. Predsednik je rekao da će se Srbija boriti svim što ima i čime raspolaže, da sačuva svoju teritoriju. Poručio je svim prijateljima Srbije, kako je rekao "i stvarnim i lažnim" da se Srbija zahvaljuje na svemu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike