Vučević u Kraljevu: Ministar obišao Drugu brigadu kopnene vojske u kasarni Ribnica (FOTO)

25.03.2024

12:56

0

Ovom prilikom obišao je i bataljon za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike Komande za obuku

Vučević u Kraljevu: Ministar obišao Drugu brigadu kopnene vojske u kasarni Ribnica (FOTO)
Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Damir Banda

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kasarni "Ribnica" u Kraljevu. Komandant Druge brigade, brigadni general Siniša Stašević, informisao je tokom sastanka ministra odbrane o realizovanim zadacima i planovima za naredni period.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Damir Banda
 

Ministru Vučeviću prikazan je deo novoprimljenih sredstava naoružanja i vojne opreme poput lakog četvorocikla - kvad, vozila visoke prohodnosti "hamer" sa ugrađenim mitraljezom, zatim borbene opreme izviđačkih jedinica, streljačkog naoružanja i transportnih vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

 

Vučević je izrazio zadovoljstvo opremanjem Druge brigade kopnene vojske i stalnim opremanjem jedinica Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom i naglasio da je Vojska Srbije iz dana u dan sve jača i spremna da odgovori na sve potencijalne pretnje po bezbednost naše otadžbine i njenih građana. Ministar odbrane prisustvovao je danas prijemu dva sanitetska vozila koja je Drugoj brigadi kopnene vojske donirala Grupacija Odbrambene industrije Srbije, kako bi unapredili prevoz pacijenata u Kraljevu, Raški, Novom Pazaru i u drugim mestima u tom delu Srbije i da bi pacijentima i osiguranicima bila pružena još bolja zdravstvena usluga.

Poseta kasarni "Ribnica" bila je prilika da ministar Vučević obiđe i bataljon za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike Komande za obuku, gde je prikazan segment obuke u tom bataljonu.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Damir Banda
 

Obilasku Druge brigade prisustvovali su šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić i predstavnici fabrika odbrambene industrije, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike