Ozloglašeni srbomrzac preti rušenjem srpskih spomenika (VIDEO)

21.03.2024

21:02

0

Nikola Kajkić je pre par godina imao dodatne javne izlive besa prema Srbiji i Srbima

Ozloglašeni srbomrzac preti rušenjem srpskih spomenika (VIDEO)
Srbomrzac Nikola Kajkić - Copyright Printscreen/TikTok

Bivši predsednik Nacionalnog sindikata policije MUP-a Hrvatske Nikola Kajkić javno na društvenim mrežama preti rušenjem srpskih spomenika u Vukovaru, Borovu i Tripinji.

Ovo nije prva javna pretnja ozloglašenog srbomrzca Kajkića.

Iako je ovo prvi put da se društvenim mrežama širi video u kome najavljuje rušenje srpskih spomenika, koji su simbol stradanja našeg naroda od strane ustaške ruke, Kajkić je pre par godina imao dodatne javne izlive besa prema Srbiji i Srbima.

- Najavljujem rušenje četničkih spomenika u Vukovaru, Borovu, Tripinji...- napisao je Kajkić.

Podsetimo, pre pet godina Kajkić je vrbovao osuđene za ratni zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kako bi promenio njihove iskaze i povezao Srbiju i njeno tadašnje rukovodstvo s tim zločinom. U tu svrhu koristio se ucenama, pretnjama, ali i novcem.

Preti i mrzi, ali konstantno dolazi

U Srbiji se Kajkić praktično odomaćio još 2015. godine. Našu zemlju je posetio u više navrata - samo u 2018. godini imao je 11 dolazaka. U tom periodu uspeo je da formira obaveštajnu grupu nakon što je vrbovao niz srpskih državljana.

BIA je najpre ustanovila da je Kajkić još u junu 2017. godine ostvario kontakt sa jednim istaknutim srpskim privrednikom, čiji je ugled posebno veliki u Vojvodini, i to lažno se predstavljajući kao agent hrvatske obaveštajne službe SOA. Detalji rezultata tog susreta se ne navode.

Od početka 2018. godine Kajkić je intenzivirao dolaske na područje naše zemlje, kao i kontakte sa pojedinim državljanima Srbije već osuđenim za zločine počinjene na "Ovčari", a sve kako bi ih pridobio za saradnju, nudeći im mogućnost oslobađanja od krivice uz dokaze koje on navodno poseduje, kao i znatna materijalna sredstva, lažne identitete, preseljenje u treće države i slično, zarad njihovog pristanka da svedoče na način koji im on bude naložio.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike