Vučić se sastao sa potpredsednikom EK: Razmenili mišljenja o trenutnoj održivosti energetskih sistema (FOTO)

21.03.2024

14:15

0

Prethodno Vučić se susreo sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom

Vučić se sastao sa potpredsednikom EK: Razmenili mišljenja o trenutnoj održivosti energetskih sistema (FOTO)
Copyright Printscreen / Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa potpredsednikom Evropske komisije i komesarom za međuinstitucionalne odnose i strateška predviđanja Marošem Šefčovičem.

- Odličan susret sa Marošem Šefčovičem i prilika da razmenimo mišljenja o trenutnoj održivosti energetskih sistema, doprinosu nuklearne energije, planovima za budućnost, rudarstvu, mineralima, kao i zajedničkim projektima između Srbije i EU - napisao je predsednik.

Vučić je istakao da su oni razgovarali i o usklađenosti Srbije sa EU u pogledu upravljanja sirovinama, razvoju novih tehnologija u oblasti energetike, a nadasve o izazovima očuvanja životne sredine i drugim pitanjima koja se nužno otvaraju u svim planovima vezanim za energetsku tranziciju.

Prethodno Vučić se susreo sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a njihovu zajedničku fotografiju objavio je na društvenoj mreži Instagram. 

- Srdačan susret sa Makronom sa kojim sam razmenio mišljenja o brojnim važnim pitanjima, kao i o daljem snaženju partnerskih odnosa Srbije i Francuske. Informisao sam ga o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i o sve većim pritiscima na srpski narod koji je doveden u izuzetno težak položaj nakon najnovijih poteza Prištine - napisao je Vučić.

Vučić je danas održao govor na prvom samitu o nuklearnoj energiji, koji organizuju Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) i Belgija u Briselu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike