Podnete krivične prijave protiv Gruhonjića i Lalićeve: Zbog krivičnog dela izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje! (FOTO/VIDEO)

20.03.2024

17:33

0

U tim govorima postoje elementi krivičnog dela izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje po kojim bi Tužilaštvo trebalo da postupa

Podnete krivične prijave protiv Gruhonjića i Lalićeve: Zbog krivičnog dela izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje! (FOTO/VIDEO)
Dinko Gruhonjić - Copyright Youtube printscreen/Al Jazeera Balkans

Luka Malinović podneo je, kao građanin, krivične prijave protiv novinarke Ane Hegediš Lalić i profesora Filozofskog fakulteta Dinka Gruhonjića zbog krivičnog dela izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti

Foto: nsuzivo.rs
 

- Oni su u Dubrovniku, Republika Hrvatska, održali govor na jednoj tribini gde se vređa sav srpski narod, Republika Srbija i svi vernici SPC. U tom govoru Ana Hegediš Lalić je izjavila kako je sramota što je pripadnik srpskog naroda i da su svi vernici SPC ekstremisti, kako se zalaže za nezavisnu Vojvodinu. 

Foto: nsuzivo.rs
 

Treba napomenuti da gospodin Gruhonjić, koji je univerzitetski profesor u Novom Sadu, podržava gospođu Lalić i koji se hvali kako ima lepo ime poput Dinka Šakića, upravnika koncentracionog logora Jasenovac. Smatram da u tim govorima postoje elementi krivičnog dela izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje po kojim bi Tužilaštvo trebalo da postupa- rekao je Malinović. 

Printscreen/Youtube
 

Dodaje da smatra da je to bila njegova građanska dužnost te da se osetio ugroženim kao i većina srpskog naroda. 

On je naglasio da osuđuje konstantne pretnje koje Gruhonjić i Lalić dobijaju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike