Vučević: Ana Brnabić je bila odličan premijer, biće i odličan predsednik Skupštine

20.03.2024

13:56

0

On je poručio Novakoviću da nas čekaju novi izbori i da pita svoga gazdu koji sedi pored njega da li će ga kandidovati

Vučević: Ana Brnabić je bila odličan premijer, biće i odličan predsednik Skupštine
Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da je Ana Brnabić bila odličan premijer i da će biti odličan predsednik Skupštine Srbije. Vučević je na sednici Skupštine Srbije, posle izlaganja Borislava Novakovića iz Narodnog pokreta Srbije koji je rekao da je Ana Brnabić nedostojna da bude predsednik parlamenta, rekao da je Novaković taj koji je uvek bežao od odgovornosti za dela koja je učinio.

"Svi ti za koje vi navodite da su kriminalci čestitiji su od vas i za ono što su uradili, nikada nisu bežali od odgovornosti. Od vas su svi pošteniji, jer vi ste krali budžetske pare i bežali od odgovornosti. Vi ste najveći kriminalac i kukavica Novog Sada, jer ste bežali kao mali miš kod sudije za prekršaje da ne biste odgovarali, kukali ste pred stranim ambasadama da vas zaštite", rekao je Vučević.

On je poručio Novakoviću da nas čekaju novi izbori i da pita svoga gazdu koji sedi pored njega da li će ga kandidovati. Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković rekao je na sednici Skupštine Srbije da predsednik Skupštine Srbije mora da bude umeren, odmeren, smiren i razborit, a da je kod Ane Brnabić primetio "samo isključivost".

"Kultura kompromisa znači smisao za drugačije. Tolerancija znači da mora da bude jednaka prema svima, a ne samo prema pripadnicima svoje stranke", rekao je Novaković i dodao da ne može da podrži nekoga koga su predložili Milenko Jovanov i Miloš Vučević. Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da Ana Brnabić zna da je mnogo toga u životu uradila kada je napadaju takvi kao što je Borislav Novaković.

"On poziva na razboritost, kulturu i toleranciju, a reč je onom ko je u prošlom sazivu pokazao samo vrištanje, divljanje i koji se zaletao da bi se tukao. On je primer razboritosti, kulture i tolerancije", konstatovao je Orlić. Kako je rekao, Novaković govori o krađi izbora, a njega zovu Solunac jer je glasao iz Soluna. Poslanica Srpske napredne stranke Biljana Pilja Pantić izjavila je da Borislav Novaković osuđeni kriminalac koji sedi u parlamentu, jer je, kako je rekao, ukrao više od milion evra i dao ga (Dušanu) Borovici.

"Za vas su dve institucije - zatvor ili bolnica, a Ana Brnabiće će odlično voditi ovu skupštinu", rekla je Pilja Pantić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike