Brnabić: Mogu da budem kandidat za predsednika Skupštine

19.03.2024

12:27

0

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta

Brnabić: Mogu da budem kandidat za predsednika Skupštine
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas da može da bude kandidat za tu funkciju, jer je predsednica Vlade u ostavci.

Odgovarajući na primedbu Miroslava Aleksića na sednici Skupštine Srbije da poslanik istovremeno ne može biti i imati funkciju u Vladi Srbije, Brnabić je optužila opoziciju za nasilničko ponašanje.

- Vi ste fizički nasrnuli na predsedavajućeg koji ima 76 godina, koji je naš najcitiraniji naučnik, koji je čovek zaslužan za to što je Beogradski univerzitet na Šangajskoj listi. Na njega ste fizički nasrnuli, rekli mu da je nula, rekli mu da ide kući, pokazivali mu, gestikulirali da je lud i vi kažete da ja pretim, a sa mesta se nisam pomerila - rekla je Brnabić.

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike