Orlić: Predstavnici dela opozicije na ružan način ignorisali poziv Radenovića

13.03.2024

17:18

0

On je ocenio da je taj deo opozicije pokazao žestoko nepoštovanje prema ljudima koji su za njih glasali

Orlić: Predstavnici dela opozicije na ružan način ignorisali poziv Radenovića
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je danas da su predstavnici dela opozicije (lista "Srbija protiv nasilja", koalicija NADA) na ružan način ignorisali poziv na konsultacije o potpredsednicima Narodne skupštine, na koje je pozvao predsedavajući Stojan Radenović.

- Nisu se pojavili uopšte i na ružan način su ignorisali poziv profesora Radenovića, iako je njegov lični predlog bio da im se ponudi mogućnost da učestvuju kroz potpredsednička mesta u novom sazivu, dakle da se ponovo ponudi da dva mesta potpredsednika dobiju dve najveće opozicione poslaničke grupe - rekao je Orlić novinarima posle konsultacija.

On je ocenio da je taj deo opozicije pokazao žestoko nepoštovanje prema ljudima koji su za njih glasali, ali i za druge, dodajući da je to "lakrdijaški odnos prema izborima koje su tražili".

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Kako je dodao, dogovor onih koji su bili prisutni na današnjim konsultacijama je da svakako jednog potpredsednika kandiduje sledeća najveća opoziciona lista, a to je lista "Mi - glas iz naroda", dok bi ostali potpredsednici bili iz redova parlametarne većine i onih političkih snaga koje predstavljaju nacionalne manjine, na način na koji smo to već radili u prethodnom sazivu.

Orlić je naveo da je predloženo da parlament ima šest potpredsednika Narodne skupštine.

Na pitanje da li ga je iznenadilo to što predstavnici opozicije nisu došli na konsultacije imajući u vidu da je opozicija ranije imala potpredsednička mesta, te da ne bojkotuju skupštinu budući da su prihvatili mandate, Orlić je kazao da "oni ne bojkotuju ništa".

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Čim su uzeli mandate, čim su uzeli plate i odmah se prijavili za troškove u Narodnoj skupštini, jasno je da oni ne bojkotuju ništa. Ovde je nešto drugo po sredi. Izgleda da je problem u podeli plena. Sledeći put kada bude trebalo da se izjasne o tako nečemu, verovatno će se setiti kako je to bilo 2022. kada su se međusobno potukli oko toga ko će da bude potpredsednik. I onda verovatno da im bude lakše ovog puta da zadrže bilo kakvo jedinstvo, rešili su da to preskoče - ocenio je Orlić.

Kako je podvukao, opozicija je pokazala neodgovoran odnos.

- Na ove konsultacije čak se javio da će doći Ćuta Jovanović, njegova poslanička grupa, ali mu je izgleda naknadno javio Đilas da će da se predomisli, pa na kraju nije došao ni on. Dakle, jedan potpuno bezobziran i neodgovoran odnos prema državi - rekao je Orlić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike