Ministar Selaković saopštio lepu vest: 614. mama u Srbiji dobila odobrenje za kupovinu prvog stana! (FOTO)

08.03.2024

16:31

0

614. mama ukupno u Srbiji je zaključno sa današnjim danom dobilo odobrenje novčane pomoći za kupovinu svoje prve stambene nekretnine

Ministar Selaković saopštio lepu vest: 614. mama u Srbiji dobila odobrenje za kupovinu prvog stana! (FOTO)
Nikola Selaković - Copyright Instagram printscreen/minrzs.gov.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković objavio je sjajnu vesti, koja se tiče svih majki koje žele da kupe prvi stan.

Ministar je predsedavao 18. Komisijom za odobravanje novčane pomoći za izgradnju, učešća u kupovini ili kupovinu stambene porodične  zgrade ili kuće, odnosno stana, na kojoj je odobrena 614. subvencija za kupovinu prve nekretnine. 

 

 

- 614. mama ukupno u Srbiji  je zaključno sa današnjim danom dobilo odobrenje  novčane pomoći za kupovinu svoje prve stambene nekretnine. Ovo je rezultat ozbiljne politike predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno predložio izmenu i dopunu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, Vlade Republike Srbije i naše demografske politike. Zahvaljujući upravo ovoj meri, kao što sam rekao, do sada je za nepune dve godine, 614. porodica dobilo ovu vrstu pomoći, jedinstvenu u Evropi. Nastavljamo sa radom i uveren sam da ćemo veoma brzo, ukoliko u toku ove godine, doći do brojke od preko 1000 - izjavio je Selaković.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike