Đurđev: Glasno ćutanje prozapadne opozicije na aferu svih afera i kupovinu glasova u srcu Evropske unije

08.03.2024

08:33

0

Na osnovu ponašanja prozapadne opozicije se vide dvostruki standardi zapadnih sila

Đurđev: Glasno ćutanje prozapadne opozicije na aferu svih afera i kupovinu glasova u srcu Evropske unije
Copyright Ilustracija/Printscreen

Predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev, oštro je kritikovao prozapadnu opoziciju u Srbiji zbog njihove ćutnje na nedavnu aferu kupovine glasova u Nemačkoj, nazivajući je "aferom svih afera". Đurđev tvrdi da ova ćutnja otkriva dvostruke standarde velikih evropskih sila prema Srbiji i pokazuje pravu prirodu prozapadne opozicije u zemlji.

"Istina je kada kažu kako velike evropske sile imaju dvostruke standarde. To se u poslednje vreme najbolje vidi na osnovu njihovog odnosa prema Srbiji, ali i na osnovu ponašanja prozapadne opozicije prema sličnim temama," izjavio je Đurđev, ukazujući na skandal u kojem je Univerzitet u Vajmaru optužen da je nudio novac studentima za promenu prebivališta kako bi glasali protiv stranke Alternative za Nemačku.

"Nedavna afera oko kupovine glasova u Nemačkoj je tema broj jedan svuda u svetu, ali u Srbiji, prozapadna opozicija, koja ne prestaje da se bavi obmanjivanjem javnosti o navodnoj izbornoj neregularnosti i izbornoj krađi, zapadu naklonjena opozicija koja bi valjda prva trebala da osudi ovakvu praksu u Nemačkoj, ni glas jedan da kaže. Nećete nigde čuti te velike borce za ljudska prava, te doajene demokratije, ma niti jedno saopštenje neće izdati, ni jedan glas neće izgovoriti da osude klasičan primer podmićivanja i kupovine glasova kakav se desio u Nemačkoj," rekao je Đurđev.

Privatna arhiva
 

 

On dalje navodi da prozapadna opozicija ne predstavlja ništa drugo do filijalu stranih centara moći i njihovih interesa, optužujući ih da bi radi sopstvenih interesa doveli zemlju na ivicu uvođenja sankcija, ali ne bi reagovali na korupciju u zemljama poput Nemačke.

"Na osnovu ponašanja prozapadne opozicije se vide dvostruki standardi zapadnih sila. Oni će, budite sigurni, nastaviti da nam drže moralne pridike, pokušavaće da nas disciplinuju, nastaviće da vrše pritiske na Srbiju," izjavio je Đurđev, dodajući da je za naredne izbore za Skupštinu grada Beograda potrebna ubedljiva pobeda koja će "takvu opoziciju poslati u penziju, a njihove mentore razvejati poput magle."


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike