Đilasovci posvađani sami sa sobom: Sad kada je Izveštaj ODIHR-a potvrdio da su izbori bili regularni, tvrde da to nije bitno?! (FOTO)

01.03.2024

11:27

0

Pokazuju da menjaju ploču sada kada su raskrinkane sve njihove laži o navodno pokradenim decembarskim izborima

Đilasovci posvađani sami sa sobom: Sad kada je Izveštaj ODIHR-a potvrdio da su izbori bili regularni, tvrde da to nije bitno?! (FOTO)
NATO opozicija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Dragan Đilas i njegova lista Srbija protiv nasilja ponovo su uspeli da prevaziđu sami sebe u kampanji obmana i laži. NATO opozicija se izgleda vodi izrekom ,, ukoliko su činjenice u suprotnosti sa mojom pričom, utoliko gore po činjenice''. 

Mesecima su forsirali lažnu tezu o pokradenim izborima, nadali su se da će neko od međunarodnih aktera podržati njihovu šuplju priču, a jedna od stvari u koje su se đilasovci uzdali, ispostavil ose neosnovano, jeste izveštaj ODIHR-a na koji se čekalo. 

Sada kada je taj izveštaj konačno i objavljen, a sadržina je onakva kakvoj se NATO lista Srbija protiv naislja nije nadala, Dragan Đilas i njegovi puleni su obrnuli ploču i tvrde kako taj izveštaj uopšte nije bitan i relevantan?!  

Printscreen
 

Šolakov tajkunski list Danas objavio je smehotresan tekst pod naslovom „Politički je naivno sav ulog staviti na izveštaj ODIHR“, tekst kojim pokazuju da menjaju ploču sada kada su raskrinkane sve njihove laži o navodno pokradenim decembarskim izborima. 

Đilasovci su uporno pokušavali da osporie rezultate izbora, a sada su u nokdaunu, jer u konačnom izveštaju ODIHR-a nema ni reči ni o kakvoj izbornoj krađi ili zahtevima o nekakvoj međunarodnoj istrazi, kojoj su se prozapadni opozicionari nadali. 

Srbija je, prema navodima iz ovog izveštaja, implementirala sve prethodne preporuke, pa se pokazalo da je opozicija sve vreme lagala o izbornim nepravilnostima pokušavajući da unese razdor u društvu i da svoj poraz i to što ih narod neće predstavi kao nekakvu krađu.

Prema izveštaju, ODIHR-a,  izbori 17. decembra su prošli sa manje nepravilnosti nego prethodni izbori 2022. godine. Nema sumnje da su izbori bili regularni, a izborni proces je protekao u skladu sa svim demokratskim standardima. To je potvrdio i izveštaj ove međunarodne misije, a za koji sada đilasovci tvrde da više nije bitan. 

Đilasovci besni, jer Izveštaj potvrđuje da su izbori bili čisti kao suza

U izveštaju se, između ostalog, potvrđuje da su izbori „ponudili biračima adekvatan izbor između političkih alternativa“, da su „slobode izražavanja i okupljanja u kampanji bile poštovane“, da „pravni okvir pruža adekvatnu osnovu za sprovođenje demokratskih izbora“, kao i da je „administracija efikasno i transparentno sprovela izborne pripreme, uprkos izazovima koje su predstavljali kratki rokovi i istovremeni lokalni izbori“.

Sada je jasno zašto Đilasova NATO lista ,, Nasiljem protiv Srbije'' kojoj se ovakav izveštaj uopšte nije dopao, sada izvrće priču naopačke i odjednom tvrdi kako izveštaj ODIHR-a o izborima u Srbiji nije bitan. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike