Najveća mi je čast što sam bila premijerka sedam godina: Brnabićeva iz Bukurešta - Srbija nema vremena za gubljenje

06.03.2024

20:06

0

Mnogo stvari smo uradili i najveća čast bila mi je da radim rame uz rame sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - rekla je ona

Najveća mi je čast što sam bila premijerka sedam godina: Brnabićeva iz Bukurešta - Srbija nema vremena za gubljenje
Copyright Tanjug/Video

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da joj je najveća čast u životu bila to što je sedam godina bila premijer Srbije.

U izjavi novinarima u Bukureštu, Brnabić je rekla da se nada će vrlo brzo biti održana konstitutivna sednica Skupštine Srbije na kojoj će ona biti izabrana za predsednika parlamenta, jer kako je rekla, Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

- Mnogo stvari smo uradili i najveća čast bila mi je da radim rame uz rame sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ne samo za mene, za moju porodicu. Tako da je ovo dosta emotivno. Mnogo stvari smo uradili zajedno. Uradili smo sve kao tim. Mislim da je to doprinelo stabilnosti Srbije i jasnom pravcu za budućnost - poručila je Brnabić.

Tanjug/Video
 

 

Ona je dodala da se njena vlada nikada nije plašila da, kako je rekla, sanja velike snove, da su svakim danom sve više verovali u Srbiju, sve više verovali u naše ljude, postavljali sebi sve više i više ciljeve i onda te ciljeve ostvarivali.

- Pa tako i sa programom Srbija 2027 - Skok u budućnost koji ostaje za mog naslednika. To je važan program, to je vizija - naglasila je Brnabić.

Ona je zahvalila SNS što su je podržavali sve ovo vreme i što su joj omogućili da bude ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a zatim i premijer, a da nije ni bila član stranke.

- Dali su mi sve što neke druge stranke ne bi dali svojim članovima, dali su mi zato što su prepoznali u meni, mislim, neku želju da radim za svoju zemlju. Nikada me nisu ni tražili da se učlanim u stranku, bilo je samo, bila je važna Srbija. I uvek je važna samo Srbija. Sve ostalo je važno, ali mnogo manje važno - rekla je buduća predsednica parlamenta.

Tanjug/Video
 

 

Dodala je da bi volela da druge stranke u Srbiji uče od Srpske napredne stranke o tome da daju šansu ljudima.

- Ne mora neko da bude član stranke, može da ima ideale, viziju, neke ciljeve, da ceni tim, da voli svoju zemlju, da se bori za svoju zemlju i da se te stranačke straste malo smire, a da više mislimo o našoj zemlji. Ja sam to prepoznala u Srpskoj naprednoj stranci, zato sam se učlanila i danas sam ponosan član. Nije bilo dana da mene SNS nije podržao - istakla je Brnabić.

Tanjug/Video
 

 

Što se tiče nove funkcije koju će obavljati, rekla je da je o tome već razgovarala sa predsednikom Vučićem i predsednikom stranke Milošem Vučevićem.

- Ja ne mislim da će ovo biti lako, ne mislim da će biti jednostavno, ja moram mnogo da učim... Ovo je sada potpuno jedan drugačiji posao i ja počinjem da učim od večeras. Ali uvek je dobro učiti i uvek je dobro razumeti da ne znate sve ili da ne znate mnogo stvari i da treba da se usavršavate, da treba da se menjate i to je sada za mene jedan veliki izazov - konstatovala je Brnabić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike