Đurđev: Tabloidi i kriminalci kao pešadija u hibridnom ratu protiv Srbije

06.03.2024

13:15

0

Nekada je takve naš narod, u vreme zločinačkog bombardovanja Srbije, nazivao ,,NATO pešadijom"

Đurđev: Tabloidi i kriminalci kao pešadija u hibridnom ratu protiv Srbije
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Poslanik i predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev, izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije uz pomoć tabloida, kriminalaca i nekih nesistemskih istraživačkih organizacija. Đurđev tvrdi da se ovim akcijama direktno podriva suverenitet zemlje, te da se protiv rukovodstva Srbije i njenih institucija vodi kampanja satanizacije i dehumanizacije.

Đurđev navodi da su termini poput "pete kolone" i "šeste kolone" više nego ikada aktuelni i odnose se na one koji deluju u korist stranih moći, sabotirajući interes sopstvene države. On posebno ističe da su mediji poput Tabloida i organizacije kao što je KRIK, u svojim senzacionalističkim tekstovima, ponovo pokušali da uspostave nepostojeće veze između političkog i bezbednosnog vrha Srbije i kriminalnih aktivnosti.

- Nekada je takve naš narod, u vreme zločinačkog bombardovanja Srbije, nazivao ,,NATO pešadijom", a danas su to isti ti ljudi ili njihovi ideološki potomci koje sam prozvao ,,Kurtijevim barjaktarima", jer tamo gde ovaj samoprozvani premijer lažne države Kosovo ne može da svojim džihadistima i teroristima da fizički zapreti Srbima, on to čini preko svojih plaćenika, a vrlo verovatno i sledbenika. Da je specijalni hibridni rat protiv naše zemlje poprimio do sada nezamislive razmere jasno ukazuje podatak da razni levo-liberalni kvazi mediji poput Tabloida i kvazi, odnosno nesistemske istraživačke organizacije poput KRIK-a, pokušavaju da svojim senzacionalističkim i krajnje tendencioznim tekstovima, reciklirajući već godinama ponavljane laži koje su sudovi ove zemlje odavno osporili, ukažu na nepostojeću vezu između vrha političkog i bezbednosnog sistema naše zemlje sa kriminalom, ističe Đurđev.

On ukazuje na ironiju situacije u kojoj se akteri iz perioda od 2000. do 2012. godine, kada je kriminalac Darko Šarić bio na slobodi, danas pokušavaju povezati sa visokim državnim funkcionerima koji su zaslužni za njegovo procesuiranje i suđenje. Đurđev posebno kritikuje napade na službenike iz Bezbednosno-informativne agencije.

Uprkos ovim izazovima, Đurđev ističe da Srbija nastavlja da se razvija i jača svoju poziciju, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu. On naglašava da laži i klevete ne mogu promeniti činjenicu da je Srbija danas bezbednija i stabilnija nego ikada pre, te da se njeni građani neće pokolebati pred pokušajima destabilizacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike