Ana Brnabić se sastala sa belgijskom ambasadorkom: Sagovornice konstatovale da su odnosi dveju zemalja dobri

05.03.2024

18:32

0

Na sastanku je bilo reči i o podršci Belgije procesu evrointegracija naše zemlje

Ana Brnabić se sastala sa belgijskom ambasadorkom: Sagovornice konstatovale da su odnosi dveju zemalja dobri
Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Kraljevine Belgije u Srbiji Keti Bigenhaut.

Sagovornice su konstatovale da su odnosi Republike Srbije i Kraljevine Belgije dobri, kao i da su susreti zvaničnika naše dve zemlje pozitivno uticali na kontinuitet političkog dijaloga, saopštio je Vladin Biro za saradnju s medijima.

Brnabićeva je zahvalila na dosadašnjoj dobroj saradnji i naznačila opredeljenost Srbije da sa Kraljevinom Belgijom dodatno intenzivira i osnažuje bilateralne i ekonomske odnose, kao i očekivanja još većeg investicionog prisustva belgijskih kompanija i daljih ulaganja u različite sektore.

Na sastanku je bilo reči i o podršci Belgije procesu evrointegracija naše zemlje, posebno u kontekstu predsedavanja Kraljevine Belgije Savetom Evropske unije, kao i drugim geopolitičkim temama.

Bigenhautenova se saglasila sa premijerkom i poručila da Belgija ostaje posvećena podršci i pomoći Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i sprovođenju reformi, naglasivši da će se dobra saradnja dveju država nastaviti i ubuduće, s obzirom na to da je do sada davala odlične rezultate.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike