Premijerka Brnabić: Srbija ima ozbiljnu vlast, a stabilnost je potrebna da bi došli investitori

05.03.2024

07:11

0

Ana Brnabić je ocenila da svetski izazovi nikada nisu bili veći u poslednjih 100 godina

Premijerka Brnabić: Srbija ima ozbiljnu vlast, a stabilnost je potrebna da bi došli investitori
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija ima ozbiljnu vlast, dodajući da je potrebno da se 'podvuče crta' i kaže da to što opozicija radi u Srbiji ''nema nikakvog smisla''.

Govoreći na panelu ''Akcioni plan zelene tranzicije u Srbiji'' na Biznis forumu na Kopaoniku, Brnabićeva je ocenila da svetski izazovi nikada nisu bili veći u poslednjih 100 godina.

- Od pandemije, preko rata u Evropi, do sledećeg rata i daljih pretnji, to je situacija u kojoj moramo s obe noge da stanemo na zemlju i kažemo - ljudi, to nema nikakvog smisla. Moramo da imamo ozbiljnu vlast, ali i ozbiljnu opoziciju. Moramo oko nekih minimuma da se dogovorimo i vidimo kako ćemo ići dalje - rekla je Brnabićeva.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Ona je istakla da Srbija, bez obzira na spoljne pritiske, ide putem stabilnosti, i da zbog toga nije potrebno da se u Srbiji pravi, kako je rekla, destabilizacija.

- Tamo gde se Srbija zaputila, kapital je konzervativniji nego bilo gde. Traži, ne duplu, nego troduplu stabilnost. Taj kapital je izuzetno osetljiv i plašljiv. Ako vi stalno menjate parametre, investitor će reći - ako vi sami ne razumete šta želite, ja stvarno ne želim tu da investiram - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je teško odgovoriti na brojne izazove koji su rezultat, kako je rekla, ekstremno niske političke kulture.

- Moje mišljenje je da bi za svaku vladu idealna bila konstruktivna opozicija koja kritikuje vladu i unapređuje njene mere i priprema novu vladu koja će biti bolja od postojeće. A ne opozicija koja ometa u radu - rekla je premijerka.

Osvrnula se na situaciju sa izborima u decembru 2023. i situaciju sa ponavljanjem izbora.

- Recimo, juna 2023. godine opozicija kaže - nikako nećemo na izbore, onda u septembru 2023. godine kaže - samo izbore želimo, a onda kada dobiju te izbore i kada nemamo većinu i treba da ponovimo izbore pod uslovima koji su bili i tog juna i tog maja, kaže - sad ćemo da bojkotujemo izbore, vi onda kažete, čekajte ljudi, kakvog ovo sve smisla ima... - navela je Brnabićeva.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike