Vučić nastavio konsultacije: Održan sastanak sa listom "Mi - glas iz naroda" (FOTO)

01.03.2024

07:11

0

Lista "Mi - glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu

Vučić nastavio konsultacije: Održan sastanak sa listom "Mi - glas iz naroda" (FOTO)
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, razgovorom sa predstavnicima liste "Mi - glas iz naroda".

Aleksandar Pavić iz te liste stigao je u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 8.30 sa još dvoje saradnika.

TANJUG/ JADRANKA ILIC
 

Lista "Mi - glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podela u tom pokretu.

 

 

Podsetimo, Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor Vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike