Vučić dočekao predsednika Centralnoafričke Republike: Ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja (FOTO)

29.02.2024

16:13 >> 17:09

0

Predsednik CAR dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde

Vučić dočekao predsednika Centralnoafričke Republike: Ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja (FOTO)
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ispred Palate "Srbija" dočekao predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu.

Predsednik CAR dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde. Nakon dočeka uslediće tet-a-tet sastanak Vučića i Tuadera.

- Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja - napisao je predsednik na instagram nalogu.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Vučić je najavio da će sa Fostenom Arkanžom razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje, pre svega imajući u vidu ogromne neiskorišćene potencijale u sferi rudarstva, energetike i odbrane, ali i u drugim oblastima u kojima se otvaraju znatne mogućnosti za rast i razvoj kroz zajedničke projekte i partnerstva. 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je juče na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Centralnoafričke Republike koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- Uveren sam da će se ovom istorijskom posetom dodatno unaprediti naši tradicionalno prijateljski bilateralni odnosi na obostrano zadovoljstvo - napisao je Dačić na svojoj Instagram stranici.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Dačić je pre dve dana ugostio svoju koleginicu iz CAR Silvi Baipo Temon, koja je došla u posetu Srbiji u okviru delegacije predsednika Tuadere. Dačić je tada podsetio je da će sledeće godine biti 65 godina od kada postoje diplomatski odnosi između Srbije i CAR.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike