Šolakovi "stručnjaci" izmislili izbornu krađu u izveštaju ODIHR, a tamo je i zvanično nema!

27.02.2024

19:58

0

Novoj se na papiru prividela krađa

Šolakovi "stručnjaci" izmislili izbornu krađu u izveštaju ODIHR, a tamo je i zvanično nema!
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/YouTube

To što radi Šolakova tajkunska televizija Nova više nije novinarstvo, to je vic!

Prvo je javila da "zbog krađe izbora sa Vučićem niko od državnika neće da razgovara", a onda stigne slika kako ga Makron grli i vest da su pili konjak. Francuski.

Pa je Nova objavila da "Brisel energično osuđuje Aleksandra Vučića zbog krađe izbora", a Vučić vodi "srdačne i konstruktivne razgovore" sa Fon der Lajenovom kad god se sretnu - i u Davosu u januaru, i u Minhenu u februaru.

Danas - poslednja replika u vicu, kulminacija, finale posle kojeg ide grohotan smeh.

Šta je bilo?

Kasno po podne na portalu je objavljena ekskluzivna vest: "ODIHR potvrdio: U Srbiji se desila izborna krađa, vlast nije objasnila masovne migracije birača". (Za one koji politiku prate tek na pola uva da objasnimo: ODIHR je "Kancelarija OEBS za demokratske institucije i ljudska prava", a narečeni izveštaj je sastavila misija za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora 17. decembra, koja je u Srbiji boravila na poziv naše države.

Đilasova lista "Nasiljem protiv Srbije" sve je svoje nade polagala u ocenu ove institucije, da će ODIHR potvrditi njihovu priču o pokradenim izborima. Razni evroparlamentarci, Šideri, Kramonove i Grošelji bili su dobri za zamajavanje srpske javnosti, ali izveštaj ODIHR se, kad je reč o regularnosti izbora, jedini pika, samo se on odistinski računa...

E pa, Nova je danas po podne javila da je "ODIHR potvrdio izbornu krađu". Novoj se, znači, na papiru prividela krađa. Jer, ispostavilo se nepun sat kasnije, kad je sadržaj izveštaja objavljen, da u njemu "izborne krađe" nema!

Dokument, inače dosadan tekst jer je pisan birokratskim rečnikom i nikakvih ekskluziva ni zapaljivih stvari u njemui nema, sadrži preporuke i savete o tehnici koju treba primeniti na sledećim izborima. Koga zanima, neka ga nađe na nekom portalu i neka čita.

A ko u njemu vidi "potvrdu krađe", neka se polako sam uputi kod psihijatra. Lako će ga naći, samo neka sledi Šolakove medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike