Brnabić sa predstavnicima AIPAC: Strateški cilj očuvanje mira na Zapadnom Balkanu!

22.02.2024

23:17

0

Premijerka je naglasila da Srbija neguje sećanje na stradanja dva naroda tokom Drugog svetskog rata

Brnabić sa predstavnicima AIPAC: Strateški cilj očuvanje mira na Zapadnom Balkanu!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predstavnici Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC) su danas u Beogradu razgovarali o partnerstvu i mogućnostima saradnje Srbije s tom organizacijom.

Brnabić je naglasila da je strateški cilj Srbije očuvanje stabilnosti i mira u regionu Zapadnog Balkana, koji je, kako je kazala, ujedno i preduslov ekonomskog napretka regiona i prosperiteta, saopštio je njen kabinet.

Istakla je da dva naroda, Srbe i Jevreje, povezuje prijateljstvo potvrđeno kroz istoriju, kaže se u saopštenju.

Premijerka je naglasila da Srbija neguje sećanje na stradanja dva naroda tokom Drugog svetskog rata i kroz izgradnju Memorijalnog centra "Staro sajmište", mesta pijeteta i podsetnika za zločine nad Srbima, Jevrejima i ostalim žrtvama nacista koje ne smeju biti zaboravljene.

Predsednik AIPAC Majkl Tučin istakao je i da taj komitet visoko ceni što je Srbija ukazala gostoprimstvo izraelskim sportskim klubovima koji mogu da, igrajući utakmice u Beogradu, učestvuju na evropskim sportskim takmičenjima.

Na sastanku su razmotreni vidovi i mogućnosti saradnje kroz partnerske odnose u brojnim oblastima,dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike