Brnabić: Vlada spremna da podrži inicijative za bolji položaj umetnika

19.02.2024

23:04

0

Brnabić je istakla značaj sektora kulture i ulogu Vlade u podršci umetnicima i institucijama kulture

Brnabić: Vlada spremna da podrži inicijative za bolji položaj umetnika
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

"Vlada je spremna da podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih, kao i unapređenju kulturnog života u Srbiji", rekla je premijerka Ana Brnabić.

Predsednica Vlade razgovarala je sa delegacijama Beogradske filharmonije i Srpskog narodnog pozorišta. Ministarstvo kulutre trebalo bi da formira Radnu grupu koja će izraditi plan i strategiju za sistemsko povećanje zarada zaposlenih u institucijama kulture.

- Vlada je spremna da podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih, kao i unapređenju kulturnog života u Srbiji - rekla je premijerka Ana Brnabić posle odvojenih razgovora sa delegacijama Beogadske filharmonije i Srpskog narodnog pozorišta.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Kako je saopšteno iz kabineta premijerke, bilo je reči o tome da bi na predstojećoj sednici Vlade trebalo da bude formirana Radna grupa Ministarstva kulture, koja će imati zadatak izradu plana i strategije za sistemsko povećanje zarada svih zaposlenih u institucijama kulture u Srbiji.

Brnabić je istakla značaj sektora kulture i ulogu Vlade u podršci umetnicima i institucijama kulture.

Dogovoreno je da se sastanci u ovom formatu nastave u narednom periodu, već naredne nedelje, kako bi se uspostavio redovan dijalog posredstvom kojeg bi se brzo i efikasno rešavala sva otvorena pitanja.

Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da će se nastaviti saradnju i redovne sastanke kako bi se pronašla najbolja rešenja za unapređenje sektora kulture i podršku umetnicima u Srbiji.

Muzičari Beogradske filgarmonije i SNP-a su ranije pročitali otvorena pisma publici u kojima su se požalili na uslove rada.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike