Đilasovci uzeli mandate i plate u Skupštini Srbije, a sada neće na konsultacije o Vladi!

21.02.2024

11:33

0

Grbović ističe da su konsultacije uobičajena procedura u parlamentarnim demokratijama, ali da se ona kod nas "ne odvija na način na koji bi trebalo"

Đilasovci uzeli mandate i plate u Skupštini Srbije, a sada neće na konsultacije o Vladi!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana i predstavnik takozvane koalicije "Srbija protiv nasilja", rekao je danas da ta koalicija neće učestvovati u konsultacijama o novoj vladi, čiji je početak predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za ponedeljak.

Grbović ističe da su konsultacije uobičajena procedura u parlamentarnim demokratijama, ali da se ona kod nas "ne odvija na način na koji bi trebalo".

- Na njima bi trebalo da učestvuju svi, ali mislim da bi u ovom političkom kontekstu i u ovom trenutku naše učešće bilo potpuno besmisleno i mi tamo nećemo učestvovati - rekao je Grbović.

Đilasovska koalicija je, podsetimo, 6. februara na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije pravila haos i pokušala da je blokira, ali su na kraju potvrdili mandate i tako priznali da nije bilo nikakve navodne izborne krađe. To ih, međutim, sada ne sprečava da opet bruje istu priču i da nastavljaju da lažu. Demokratski, nema šta!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike