Šarl Mišel: Sa Vučićem sam razgovarao o putu Srbije ka EU, plan rasta će ubrzati integraciju!

21.02.2024

00:30

1

Dodao je da je "sada vreme za akciju" i da je budućnost regiona u Evropskoj uniji

Šarl Mišel: Sa Vučićem sam razgovarao o putu Srbije ka EU, plan rasta će ubrzati integraciju!
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o putu Srbije ka Evropskoj uniji, dodavši da će plan rasta ubrzati integraciju.

"Novi zamah u procesu proširenja EU pruža mogućnost za Srbiju i Zapadni Balkan da napreduju, dok će Plan rasta ubrzati integraciju", napisao je Mišel na društvenoj mreži X.

Dodao je da je "sada vreme za akciju" i da je budućnost regiona u Evropskoj uniji.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

 

 

- Dobar i važan razgovor sa Šarlom Mišelom o odnosima Srbije i EU, situaciji na KiM, perspektivama za ubrzanje našeg evropskog puta, kao i o realizaciji EU Plana za rast Zapadnog Balkana. Ponovio sam posvećenost Srbije nastavku reformskog i evrointegracionog procesa i izrazio očekivanje da ćemo u narednim mesecima biti u prilici da napravimo nove korake na putu ka punopravnom članstvu u EU. Razgovarali smo i o EU Planu rasta za Zapadni Balkan koji bi trebalo da ojačana i približi naše ekonomije i društva, kao i o nastavku rada na važnim zajedničkim infrastrukturnim projektima koji doprinose boljem životu svih naših građana - napisao je predsednik Srbije na Instagramu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike