Premijerka o odlaganju konstitutivne sednice Beograda: Jedina politika "Srbije protiv nasilja" je nasilje, a uspeh kada narod gubi

19.02.2024

12:28 >> 14:50

0

Brnabić je ocenila da postoji nekoliko fundamentalnih pokazatelja da izborne krađe nije bilo

Premijerka o odlaganju konstitutivne sednice Beograda: Jedina politika "Srbije protiv nasilja" je nasilje, a uspeh kada narod gubi
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je danas prisustvovala ceremoniji polaganja kamena temeljca za drugu fazu radova na Naučno-tehnološkom parku u Nišu, na pitanje novinara komentarisala je i odlaganje današnje konstitutivne sednice Skupštine grada.

-Vidim da je opozicija proglasila veliku pobedu, a njihova pobeda se uvek vezuje za gubitak za građane i narod. Ne vidim šta je pobeda što se odložila konstitutivna sednica, što niste požurili sa formiranjem vlasti u lokalnoj samoupravi. Kakva je pobeda što ste protraćili vreme jednog grada, svih ljudi. Zna se da li postoji većina ili ne, da li je legalna i legitimna o čemu je pričao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik stranke Miloš Vučević. To je jedino pitanje nakon demokratskih izbora, ocenila je premijerka.

Ona je dodala da je neverovatno da je njihova jedina politika, te opozicije "Srbija protiv nasilja" u okviru koje je i Miloš Jovanović - nasilje.

- Zovu se Srbija protiv nasilja, a jedina politika im je nasilje. To su pokazali u republičkom parlamentu i u gradskoj skupštini, a nekakva karakterna osobina im je bezidejnost, oni nemaju nikada nikakav plan i nikad ništa ne nude osim blokada i haosa. Nikakve ideje tu ne postoje. Hoću još jednom potpuno odgovorno da kažem da mi koji smo bili na listi Srbija ne sme da stane ili Beograd ne sme da stane nismo ukrali nijedan jedini glas. Izborne krađe nije bilo, istakla je predsednica vlade.

Dodala je da postoji nekoliko fundamentalnih pokazatelja da izborne krađe nije bilo.

Foto: RINA
 

 

 

- Pod jedan to što su oni sačekali da vide rezultate izbora pa kad su videli da nemaju većinu, počeli su da viču bila je krađa. Dakle čekali su da vide rezultate i kada su videli da nisu pobedili da nemaju većinu, počeli su da viču bilo je krađe. Pod dva, razlika u biračkom spisku u gradu Beogradu je bila 0,8 procenata u odnosu na izbore 2022. dakle u domenu statističke greške. Ništa nije mogla da promeni razlika, potpuno u skladu sa kretanjima u biračkom spisku svih godina i decenija. Pod tri, 89 procenata u biračkim odborima je bilo iz opozicije, koji su kontrolisali izbore. Pod četiri imali ste 5.700 posmatrača, samo je Crta imala preko 2.500 posmatrača, a najveći broj u Beogradu. Dakle muva nije mogla da proleti, a ne da se neki glas ukrade. To je sav pokazatelj da su izbori bili fer, demokratski, što je potvrdio i ODIHR u preliminarnom izveštaju da na 93 procenta biračkih mesta nisu videli nikakve neregularnosti, a na preostalom broju je bilo nepravilnosti poput gužve, što je opet dobro jer pokazuje demokratski potencijal, naglasila je Brnabić.

Ocenila je da to govori o tome da je nasilje jedina politika opozicije, bezidejnost karakteristika, a njihova pobeda je kada gube građanima vreme.

-Mi moramo da mnogo uradimo do 2027. godine. Nama je ideja da do tada prosečna plata bude u Srbiji 1.400 evra, penzija prosečna 650 evra, minimalna zarada 650 evra i za to morate svaki dan da radite. Sa ovakvom opozicijom, neće biti nemoguće, ali će biti teže. Pokazali smo da možemo naporno da radimo pored svih opstrukcija, a oni proglase pobedu kada uzmu nešto od građana Srbije, zaključila je premijerka Brnabić u Nišu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike