Konstitutivna sednica Skupštine grada odložena: Đilasovci pokušali da blokiraju sednicu!

19.02.2024

09:51 >> 10:33

0

Pred početak sednice obratio se Aleksandar Šapić

Konstitutivna sednica Skupštine grada odložena: Đilasovci pokušali da blokiraju sednicu!
skupstina grada beograda - Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za danas, a kako je pred početak sednice najavio dosadašnji gradonačelnik Aleksandar Šapić, sednica će biti otvorena, a u skladu sa zakonom će biti odložena na desetak dana i biće zakazana nova sednica, verovatno za 1. mart.

Šapić je izjavio da ukoliko se do 3. marta ne konstituiše Skupstina grada počinje da teče rok od mesec dana kada predsednik Narodne Skupštine ima pravo da u roku od 45 do 60 dana raspiše nove izbore.

Najstariji odbornik Skupštine grada Toma Fila koji je trebalo da predsedava konstitutivnom sednicom, rekao je na početku da se današnja sednica zbog nedostatka kvoruma odlaže za 1. mart u 10 sati. U sali nije bilo poslanika liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i Socijalističke partije Srbije ni predstavnika liste "Mi glas iz naroda".

Prethodno su predstavnici Đilasove "Srbije protiv nasilja" ušli u salu, poređali se ispred govornice, ispred dela gde treba da sedi rukovodstvo gradskog parlamenta i stali sa transparentima. Tako oni koji se deklarativno bore protiv nasilja u institucijama sprovode nasilje. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike