Ministar Vučević o situaciji na KiM: Politička bitka će se nastaviti, svaki dan radimo da nam vojska bude jača

19.02.2024

09:32

0

Naglasio je da Srbija mora da bude uporna i mudra, u zaštiti državnog interesa

Ministar Vučević o situaciji na KiM: Politička bitka će se nastaviti, svaki dan radimo da nam vojska bude jača
Copyright Tanjug/Nebojša Jovanović

Situacija na Kosovu i Metohiji je vrlo izazovna i teška, zbog opstanka našeg naroda na KiM, a svaki dan radimo da nam vojska bude jača, jer je to najjači garant mira i odvraćajući faktor, rekao je Miloš Vučević, ministar odbrane, za "Jutarnji dnevnik" na RTS1.

- Značajan diplomatski uspeh je i sazivanje UN i što je sednica bila javna. Posle dugo vremena Srbija je uspela da vrati temu KiM u Savet bezbednosti i predsednik republike je vrlo argumentovano izneo hronološki sve što se dešava na teritoriji KiM, u pogledu terora nad Srbima. Čuli smo čoveka koji ima samo lično ime i prezime, Aljbina Kurtija, nema teritorije, daleko bilo države, koji je pričao moram da kažem, gluposti. I to jeste jedan vid uspeha Srbije. Ne treba očekivati ništa revolucionarno, ali je vrlo važno da čuje svetska javnost. Ta politička bitka će se nastaviti, ali je važno da budemo uporni i da štitimo naše državne interese i Srbe na KiM - naveo je Vučević.

Naglasio je da Srbija mora da bude uporna i mudra, u zaštiti državnog interesa, da ne naseda na provokacije i da ne očekuje niko da unapred pokažemo sve karte. 

- SAD su bile najotvorenije. Veliko je pitanje šta su za Zapad crvene linije, ali nema pitanja ko je uzročnik haos, a to je mali tiranin Aljbin Kurti - naveo je Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike