Šapić se obratio pred početak sednice: Danas otvaramo Skupštinu, odlučili smo da podignemo lestvicu legitimiteta! Dajemo rok od još 10 dana

19.02.2024

09:26

0

Zaključak o sazivanju konstitutivne sednice doneo je krajem januara Privremeni organ Grada Beograda

Šapić se obratio pred početak sednice: Danas otvaramo Skupštinu, odlučili smo da podignemo lestvicu legitimiteta! Dajemo rok od još 10 dana
Copyright Promo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obraća se javnosti.

- Svi su se evidentirali i stvorili uslove za održavanje Skupštine koja je zakazana. Termin je bio 21. februar, a ona je zakazana za 19. Mi ćemo danas otvoriti Skupštinu, odlučili smo se da podignemo lestvicu legitimiteta - rekao je Šapić.

Potom se osvrnuo i na izjave Branimira Nestorovića, kao i na ponašanja opozicije.

- Nestorović nam je tada dao jednu etiketu ljudi koji nešto muljaju, varaju, i pokušavaju da urade nešto na način koji je suprotan moralu, i zato smo se odlučili da moralnu lestvicu legimiteta podignemo. Podsetiću vas da oni koji nas danas najviše optužuju za nemoral su upravo oni koji ne bi postojali na političkoj sceni da nije bilo nemorala. Takođe, 2007. godine im nije bilo nemoralno da sa strankom koju su 2004. skinuli sa vlasti i borili se protiv njih, da se sa njima udruže kako bi dobili gradonačelnika Koštunicu - rekao je on i dodao:

- I oni nama morališu, jer su oni jedini istinit pravi moralni sud.

Planiraju se veliki radovi u Beogradu

Kako je naveo, planiraju se veliki radovi u Beogradu do 2027. godine.

- Stvarno želimo da zbog Ekspa 2027 promenimo Beograd više nego poslednjih 10 godina, i zato smo se odlučili da ukoliko ovih 10 dana ne dođe do nekih ujedinjenja da će se ići na izbore zbog svega šta smo pripremili. Najverovatnije ćemo se naći u istoj situaciji 2 ili 3 meseca nakon izbora, ali tu odgovornost će podneti oni koji ne shvataju važnost ovog trenutka - istakao je on. 

- 2027. godina će biti godina kada će se uveliko videti rezultati, kada će se uveliko uvesti prva linija metroa, kada će biti završena autobuska stanica, dva mosta, železnička pruga od aerodroma do centra Beograda! Nama treba srpska vlast, a ne kvazijugoslovenska! Prošle izbore su detaljno pratile komšije iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, i to vam pokazuje da se ovde ne radi o tome da li je neko vama simpatičan ili ne, već da li če ovde bu Beogradu biti uprava koja će nas vratiti 20, 30 godina unazad.

Dajemo rok od još 10 dana

On je naveo da će pružiti još 10 dana roka da se stvori većina.

- Svi koji ovde danas stojimo spremni smo da za par godina podnesemo potpunu odgovornost. Vidite da je današnje vreme izazovno i zato je potrebno da imamo naš stav, srpski stav! Zato ponavljam da ćemo dati još 10 dana da se stvori ta većina u Skupštini. Niti smo mi najpametniji, i mi pravimo greške, ali postoje stvari koje su neupitne, za koje se zna - rekao je Šapić.

Kako ističe, u slučaju novih izbora duboko veruje u još ubedljiviju pobedu.

- Ne dovodi se u pitanje da li ćemo da nastavimo sa socijalnim programom. Zašto da pravimo škole i vrtiće, ako ne znamo šta ćemo decu učiti u školi? Da li će da bude roditelj 1 i roditelj 2, da li će decu učiti da bata voli batu, seka seku, to nam dolazi. Beograđani će dobiti ono što su odlučili, ali mislim da će nakon ove kampanje biti lakše da se građani opredele. Zato dajemo rok od 10 dana da se stvori ta većina. I duboko verujem da ako dođe do sledećih izbora da ćemo našu pobedu učiniti još ubedljivijom! - ističe Šapić i dodaje:

- Ukoliko se ne konstituiše Skupština u roku, onda kreće rok od 45 do 60 dana da se raspišu izbori. Zato ponavljam da ti izbori moraju da se održe, ukoliko se ne konstituiše Skupština. 

Zaključak o sazivanju konstitutivne sednice doneo je krajem januara Privremeni organ Grada Beograda, a na dnevnom redu je potvrđivanje mandata odbornika, kao i izbor predsednika skupštine i postavljanje sekretara što je uslov da bi skupština bila konstituisana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike