Orlić demontirao demagoga iz Trstenika: Otkud Aleksiću obraza da napada Vučića, sada obezbeđeno sto puta više novca za lečenje bolesne dece!

18.02.2024

18:34

0

Sada kad država izdvaja sto puta više sredstava za lečenje dece sa retkim bolestima nego u njihovo vreme, oni vode prljavu kampanju dezinformisanja javnosti

Orlić demontirao demagoga iz Trstenika: Otkud Aleksiću obraza da napada Vučića, sada obezbeđeno sto puta više novca za lečenje bolesne dece!
Vladimir Orlic - Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Doskorašnji predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, dr Vladimir Orlić, reagovao je na nebulozne tvrdnje pojedinih opozicionara sa Đilasove liste, podsetivši da je na vrhuncu njihove bivše žute vlasti, od 2008. do 2012. ukupno za retke bolesti izdvojeno svega 130 miliona dinara.

- U isto vreme Aleksić i familija ispumpali na svoj fond 55 miliona. To im bio prioritet. Još ima obraza da se javi vrhovni pilićar, kaže bilo šta čoveku čija je politika za lečenje obezbedila: 100 puta više novca - napisao je Orlić na društvenoj mreži Iks reagujući na sramnu objavu Miroslava Aleksića u kojoj je Aleksić prozvao predsednika Aleksandra Vučića zbog navodnog nenamenskog trošenja novca.

 

 

- Napao me pao me vrhovni šibicar Vučić reko svojih medijskih hijena da lažem da se putem SMS poruka prikupljaju sredstva za lečenje dece, dok on baca novac na dronove,vatromete i predstave sa izlivom lažnog patriotozma. Evo gospodo možete i sami da pošaljete po neku poruku za ovu decu - napisao je Miroslav Aleksić na platformi Iks.

Očigledno da Aleksiću jako smeta dostojno obeležavanje Dana državnosti, pa je besan počeo svim silama da se upinje da dezinformiše javnost.

Ko je Miki Aleksić: Od šefa Đilasa naučio kako pokrasti milione

Miroslav Aleksić, jedan od lidera opozicije je u vreme dok je on sa tastom Ljubišom Kneževićem, koji je tada već bio visokopozicioniran u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) u Trsteniku, vedrio i oblačio Fondom za unapređenje resursa građana, njihovom privatnom organizacijom koja je naplatila milione od NSZ, to jest, od države.

Od 2008. godine je sa računa fonda, kako pokazuju bankovini računi, podignuto 1.000.000 dinara u gotovini da bi se radnicima navodno isplatili troškovi prevoza, u to vreme u iznosu od 2.200 dinara mesečno. Nekoliko desetina radnika, međutim, posvedočilo je da ni dinara od tog novca nije videlo. 

M.K./ATAImages
 

Sledeće 2009. godine u gotovini je sa tekućeg računa fonda podignuto 1.330.000 dinara, opet na ime navodne isplate putnih troškova angažovanim radnicima. Ni za to ne postoji ni jedan jedini dokaz da je novac stigao do onih kojima je bio namenjen. Naprotiv.

Isto se ponavlja i 2010, a onda 2011. sa računa fonda 711.000 dinara se isplaćuje dobavljaču „Bos petrol“ iz Trstenika, pod paravanom da se to čini za isplatu troškova prevoza angažovanih radnika. Zvuči poznato? Potom, 2012. od fonda „Bos taksi“ dobija 810.000 dinara, ponovo na ime isplate usluga prevoza, iako većina radnika jasno i otvoreno kaže da taksi nije ni videla.

Kada se ovome dodaju krajnje sumnjive isplate za navodne obuke, koje po svemu sudeći nikada nisu realizovane, i drugi slični poduhvati Aleksića i Ljubiše Kneževića, potpuno je jasno o čemu se ovde radilo.

 

Aleksić, kome ni istina, a ni znanje i obrazovanje, nisu jača strana, za vreme dok je bio na vlasti, prevashodno je vodio računa o ličnim interesima, a ne interesima šire zajednice. Imao je od koga da nauči, od svog šefa Đilasa. Dok je Dragan Đilas zaradio stotine miliona evra, a Aleksić sa tastom i ostalom famlijom uzimao milione, država je tada bila u rasulu, a jedan od resora koji je posebno bio skrajnut je bilo zdravstvo. Sada kad država izdvaja sto puta više sredstava za lečenje dece sa retkim bolestima nego u njihovo vreme, oni vode prljavu kampanju dezinformisanja javnosti. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike