Aleksandar Vulin: Ja sam primer šta može da vam se desi ako branite Srbiju, ne odustajem od srpskog sveta!

15.02.2024

17:28

0

Dodaje da će biti ogroman pritisak Zapada, opozicije i tajkunskih medija da ne bude na bitnom mestu u Vladi Srbije, ali da to nije ništa novo, te da on neće menjati stranu

Aleksandar Vulin: Ja sam primer šta može da vam se desi ako branite Srbiju, ne odustajem od srpskog sveta!
vucic_bezbednost_22032022_0021 - Copyright M.K./ATAImages

Orden koji sam dobio od ruskog predsednika Vladimira Putina je potvrda da sam radio za Srbiju i srpski svet, kaže doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin.

- U obrazloženju se kaže da sam ga dobio za 'jačanje odnosa između službi bezbednosti i rad na zaštiti srpskih i ruskih interesa'. Ja sam bio direktor službe, teško da sam mogao da razvijam odnose sa Boljšoj teatrom, a i da vas podsetim, da u obrazloženju medalje dobijene od FSB-a stoji 'za izvanredan profesionalizam'' - kaže Vulin. 

Dalje pojašnjava koji su to srpski i ruski interesi i šta nam je zajedničko, navodeći da je Srbiji najveći interes da takozvano Kosovo ne postane država, a to je i ruski stav.

Srbija hoće da ostane vojno neutralna, a to je i ruski interes. Srbija traži da se Republika Srpska očuva a Srbi gde god da žive uživaju ista prava, to je i ruska zvanična politika.

Srbija hoće da sama bira ko joj je vlast, to je i ruski stav, Srbija hoće da ekonomski sarađuje sa Rusijom, Kinom, EU, Emiratima, to Rusiji nikada nije smetalo.

- Pa gde je onda problem? Kako sam to kompromitovao srpske interese razvijajući saradnju sa Rusijom ili Kinom -  puta Vulin.

Podseća da zemlje Zapada smatraju da je Kosovo nezavisno, da Srbija treba da bude član NATO-a, da RS mora da se umanji, da EU komisije određuju ko je pobedio na izborima, da izbacimo kineske investicije i uvedemo sankcije Rusiji.

- Pa kako onda da pomirite naše i njihove interese i kako to da Srbi koji su nosioci njihovih priznanja nisu 'zapadni ljudi'. Ja sam srpski čovek i sarađujući sa Rusijom i Kinom lako mi je bilo da to i ostanem, a kako nosioci zapadnih priznanja uspevaju da ostanu posvećeni samo srpskim interesima, ostaje da se vidi - poručuje Vulin.

Na pitanje gde vidi nastavak karijere, Vulin kaže da je zahvalan Vučiću što je imao priliku da, uprkos pritiscima stranaca, dugo služi Srbiji i Srbima. 

pokretsocijalista.rs
 

- I ako više nijedan dan ne budem imao priliku da se borim za Srbiju kroz funkciju na vlasti, nastaviću da verujem u iste ideje i da se borim za srpski svet i socijalnu pravdu sredstvima koja mi budu dostupna - kaže Vulin. 

Dodaje da će biti ogroman pritisak Zapada, opozicije i tajkunskih medija da ne bude na bitnom mestu u Vladi Srbije, ali da to nije ništa novo, te da on neće menjati stranu.

- Moja ostavka i sve kroz šta prolazim i kroz šta ću prolaziti dok sam živ jeste dobar primer šta sve može da vam se desi kada branite Srbiju, ali nije opravdanje ni za kukavičluk, ni za odustajanje - poručuje Vulin.

Napominje da ga brinu političari iz vlasti koji misle da su veoma mudri kada prećute da su SAD odobrile prodaju "džavelina" Prištini u broju koji odgovara broju naših tenkova.

Smatra i da Republika Srpska ne može da bude ukinuta sve dok Vučić vodi Srbiju.

- Predsednik Dodik će izdržati i nemam ni najmanju sumnju da će se odupreti pritiscima sa Zapada - kaže Vulin i dodaje da sve što se radi Srpskoj uvek je samo priprema za Srbiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike