Vulin za ruske medije: Moja smena je uvod za pokušaj obojene revolucije, ali Vučić nije Janukovič

26.12.2023

14:58

0

Vulin kaže da je pritisak za njegovo uklanjanje bio u funkciji sprovođenja obojene revolucije i samo prvi korak ka konačnom cilju

Vulin za ruske medije: Moja smena je uvod za pokušaj obojene revolucije, ali Vučić nije Janukovič
Aleksandar Vulin - Copyright Tanjug


Bivši direktor BIA Aleksandar Vulin kaže da on zna da iza nasilih protesta u Beogradu stoji Zapad i da je u nedelju trebalo da se odigra Majdan, da vlast bude oborena silom.

 

- Noć pre izbora ceo region od Albanije preko Prištine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske je objavio da će Vučić biti srušen na ulici. U nedelju je u Beogradu trebalo da se odigra Majdan, da vlast bude oborena silom, na ulici, ali srpska država je jaka, a vodi je jak čovek. Vučić nije Janukovič - rekao je Vulin u intervjuu za rusku državnu agenciju RIA Novosti.

Na pitanje da li je njegovo uklanjanje sa čela BIA bila priprema za Majdan, Vulin kaže da je pritisak za njegovo uklanjanje bio u funkciji sprovođenja obojene revolucije i samo prvi korak ka konačnom cilju. 

- Moja ostavka nam je kupila vreme da umanjimo napade tokom izborne kampanje ali smo znali da će se odmah nakon poraza NATO partija pokrenuti mehanizam za rušenja Vučića. Podsetiću vas da je napad na mene počeo zato što smo sekretar Patrušev i ja radili na iznalaženju načina za suprotstavljanje obojenim revolucijama još pre dve godine. Mi smo ozbiljne zemlje i ozbiljne službe, gledamo unapred. I kao što vidite, dobro vidimo, a i dobro smo se spremili. Moje uklanjanje nije moglo da ukloni sve dobro što smo uradili za Srbiju, ipak su zakasnili - pojasnio je bivši šef srpskih bezbednjaka. 

Komentarišući kako vidi ulogu Rusije tokom protesta u Beogradu, s obzirom na zahvalnost koju je premijer Srbije Ana Brnabić uputila ruskim službama bezbednosti, ali i sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka, Vulin kaže da je Rusija partner koji poštuje volju srpskog naroda.

- Rusija je i ovaj put bila uz Srbiju i naš ustavni poredak je sačuvan. Predsednik Vučić je jedini lider u Evropi koji nije uveo sankcije Rusiji i to nema veza sa poslednjim pokušajem njegovog rušenja, to je njegova odluka od prvog dana započinjanja antiruske histerije. Ponosan sam što sam bio jedini ministar policije u Evropi koji nije postao deo antiruske histerije. Platio sam cenu za to, ali kada to pomogne Srbiji da sačuva vekovnog saveznika, ali i mir i stabilnost, i da se odupre pokušajima rušenja vlade i predsednika, onda znate da je vredelo - zaključio je Vulin. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike