Vučić se ponovo obratio iz Njujorka: Videćemo kako će sad Priština da reaguje na poruku SAD

09.02.2024

17:27

0

On je naveo da pritisci postoje na dnevnom nivou, ali ne zbog toga, pošto se sednica već završila

Vučić se ponovo obratio iz Njujorka: Videćemo kako će sad Priština da reaguje na poruku SAD
Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se sada videti kako će, posle najnovijih poruka Sjedinjenih Američkih Država vezano za ukidanje dinara, Priština da reaguje.

- Mi analiziramo ono što su predstavnici više zemalja govorili, čini mi se da je moj utisak, ono što sam sinoć rekao bio ispravan, tako da videćemo sad dalje, videćemo posle najnovijih porukam gde Amerikanci traže odlaganje od četiri meseca kako će na to Priština da reaguje. Mislim da te stvari nisu nevažne - rekao je Vučić.

Vučić je, između ostalog, tako odgovorio na pitanje da li je dobio poruke od svetskih lidera ili nekog drugog o tome kako je protekla sednica, te da li je bilo podrške ili pritisaka, uz konstataciju da su oni verovatno analizirali njegov govor,

On je naveo da pritisci postoje na dnevnom nivou, ali ne zbog toga, pošto se sednica već završila.

Ambasadorka SAD pri UN, Linda Tomas-Grinfild rekla je juče da je Vašington izrazio rezerve o odluci da evro bude jedina valuta na KiM i pozvala Prištinu da odloži sprovođenje ove odluke dok se ne definišu odgovarajući mehanizmi u skladu sa najboljim evropskim praksama.

- Odluka je doneta bez adekvatne pripreme i bez konsultacija sa lokalnim stanovništvom. Tražimo da početak sprovođenja ovog plana bude pod hitno odložen dok se ne definišu odgovarajuće procedure u skladu sa evropskim standardima - rekla je Tomas-Grinfild.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike