Vučić se u Njujorku sastao s generalnim sekretarom UN Guterešom: Srdačan susret i sumiranje glavnih poruka jučerašnje sednice

09.02.2024

16:19

0

Predsednik Srbije je u Njujorku sinoć učestvovao na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN

Vučić se u Njujorku sastao s generalnim sekretarom UN Guterešom: Srdačan susret i sumiranje glavnih poruka jučerašnje sednice
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, objavljeno je na Instagram stranici buducnostsrbije.av.

 

 

- Srdačan susret sa Antonijom Guterešom i sumiranje glavnih poruka jučerašnje sednice, kao i značaja otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Razmenili smo mišljenja i o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju #UN u geopolitičkoj areni, kao krovnog foruma u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije je u Njujorku sinoć učestvovao na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, održanoj sinoć na zahtev Srbije, da je vanredna sednica zakazana zbog situacije koja u suprotnosti sa rezolucijama i poveljama UN, a koja bi mogla da uzrokuje nepopravljivu štetu opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da je neposredan povod za sednicu potez tzv. Centralne banke Kosova kojom se zabranjuje dinar od 1. februara, čime je izvršena kulminacija napada na Srbe i nealbansko stanovništvo, budući da je njihov opstanak na teritoriji južne srpske provincije u ogromnoj meri direktno zavisan od priliva dinarskih sredstava, pre svega iz budžeta Republike Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike