Krvavo antisrpsko bratstvo: Haradinaj i Mesić zajedno kuju planove protiv Srba, spominju i NATO (FOTO)

05.02.2024

11:57

0

Nije nimalo iznenađujuće što se zajedno okupljaju provereni srbomrsci

Krvavo antisrpsko bratstvo: Haradinaj i Mesić zajedno kuju planove protiv Srba, spominju i NATO (FOTO)
Sastanak Haradinaja i Mesića - Copyright Printscreen/Facebook//RamushHaradina

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj sastao se bivšim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i poručio da tzv. Kosovo treba da sledi primer te zemlje na putu ka NATO i EU.

Haradinaj je na Fejsbuku okarakterisao Stjepana Mesića kao velikog prijatelja lažne države Kosovo.

- Imao sam zadovoljstvo da podelim prijatne trenutke sa bivšim predsednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem i ostalim prijateljima. Mesić je veliki prijatelj Albanaca i snažan pobornik Kosova i njegovog naroda u svim etapama, od mirnog pokreta 90-ih godina do oslobodilačkog rata kao i puta naše zemlje ka nezavisnosti. Primer Hrvatske ka članstvu u EU i NATO primer je koji Kosovo treba da sledi u svojoj evroatlantskoj agendi - poručio je Haradinaj. 

 

 

Nije nimalo iznenađujuće što se zajedno okupljaju provereni srbomrsci. Stjepan Mesić je (p)ostao poznat kao razbijač SFRJ koji je pred hrvatskom dijasporom u Australiji 1992. održao i proustaški govor u kome je veličao NDH. Kasnije je sebe predstavljao kao velikog antifašistu i borca protiv ustaštva, a ovu epizodu iz svoje karijere je krio kao zmija noge, kao i činjenicu da je njegov stric Marko bio istaknuti ustaški komandant zarobljen kod Staljingrada, koji je i nakon promene strane, ubijao Srbe i čak pucao u fresku u jednoj srpskoj crkvi.

Kada je u krvavom ratnom vihoru otpočeo raspad države čiji je formalno u tom trenutku bio predsednik, Stjepan Mesić je slavodobitno izjavio da je obavio svoj posao jer ,, Jugoslavije više nema''. 

Krvavo antisrpsko bratstvo 

Stipe Mesić/Foto:Profimedia
 

Nakon raspada SFRJ i sa pozicije predsednika i kasnije bivšeg predsednika Hrvatske, nastavio je da daje preteće antisrpske izjave. Posebno je bio usmeren protiv Republike Srpske, a tvrdio je da bi, ukoliko bi ona proglasila nezavisnost od BIH, vojno intervenisao i presekao koridor kod Brčkog. 

TV Happy printscreen
 

Ramuš Haradinaj je poznat kao nekadašnji tzv. premijer lažne države Kosovo, ali još više kao krvolok terorističke UČK, kada je bio glavni komandant tzv. operativne zone Dukađin i gospodar života i smrti na tom području. U njegovoj zoni odgovornosti su počinjeni neki od najmonstruoznijih zločina, mnoge je lično naredio, neke i izvršio. 

Profimedia
 

Zbog svega toga, apropo ovog susreta se može reći da se sličan sličnom raduje. Ovo je samo nastavak (u)druženja antisrpskih snaga u regionu, a hrvatsko-albansko bratstvo je delovalo na antisrpskim osnovama još tokom perioda raspada SFRJ.  Hrvatska je danas jedna od zemalja koje najviiše podržavaju lažni državu, jer podrškom privremenim vlastima u Prištini žele da nanose udarce Srbiji. Ostaje da se vidi da li je ovo druženje Haradinaja i Mesića samo susret ocvalih antisrpskih prijatelja ili kuju planove za nove antisrpske poteze i destabilizaciju regiona. 

24sedam/Profimedia
 

Nema sumnje da Albanci na Kosovu i Metohiji vide Hrvatsku kao uzor i model, jer žele na isti način kao što je Hrvatska to učinila, da proteraju trajno Srbe iz naše južne pokrajine i konačno dovrše proces etničkog čišćenja

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike