Kurti i njegove terorističke snage žele da izvrše etničko čišćenje nad Srbima na Kosovu i Metohiji

26.09.2023

10:05

0

"Ovoga puta na udaru Kurtijevih džihadista biće ne samo običan narod, već i sveštenstvo i monasi i naše crkve i manastiri, jer Kurti želi da izbriše svaki trag srpskog postojanja"

Kurti i njegove terorističke snage žele da izvrše etničko čišćenje nad Srbima na Kosovu i Metohiji
Copyright AP Photo/Bojan Slavković

- Nema nikakve sumnje da se Aljbin Kurti i njegove terorističke snage spremaju da izvrše etničko čišćenje nad Srbima na Kosovu i Metohiji, baš kao što nema sumnje da Srbija danas mora biti jedinstvena i složna kao nikad pre, da svi Srbi od seljaka i radnika do političkih i verskih prvaka moraju biti kao jedan i dati svoj maksimum za odbranu životno važnih državnih i nacionalnih interesa" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Prema njegovim rečima, ovoga puta na udaru Kurtijevih džihadista biće ne samo običan narod, već i sveštenstvo i monasi i naše crkve i manastiri, jer Kurti želi da izbriše svaki trag srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji.

- Imamo najjaču vojsku u regionu, imamo patriotski naboj u sebi, nikoga ne napadamo i nikome ništa ne otimamo, samo želimo da budemo svoji na svome. Kada branimo ono što je naše, a Kosovo i Metohija su naše i srce i duša, niko nam ništa ne može, pre ili kasnije pobedimo, istorija je to pokazala jer su pravda i istina na našoj strani - naglasio je Đurđev. 

Printscreen/YouTube/Srpska liga
 

 

Predsednik Srpske lige uveren je da je za svakog istinskog Srbina i Srpkinju pitanje Kosova i Metohije više od života. 

- Kosovo je početak i kraj našeg naroda, naša alfa i omega, bez njega nas danas ne bi bilo, zato je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedvosmisleno poručio da nikada nećemo priznati lažnu državu Kosovo. Bez Kosova i Metohije smo niko i ništa, a sa njim u srcima i dušama smo nepobediva nacija. Turski sultan je sa skoro 200.000 podanika na Kosovu Polju 1911. poručivao da je to njihova zemlja, a već sledeće godine ni njemu ni Osmanskom carstvu nije bilo ni traga ni glasa na oslobođenoj svetoj srpskoj zemlji. Pobeda je naša, samo se moramo usuditi da je zgrabio,  zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike