Snažna poruka predsednika Srbije: Ukoliko nemate dovoljno snažnu vojsku, nećete imati ni svoju zemlju, ni državu (VIDEO)

30.01.2024

16:22

0

Autor: 24sedam

On je poručio da se spremamo da sačuvamo svoju zemlju

Snažna poruka predsednika Srbije: Ukoliko nemate dovoljno snažnu vojsku, nećete imati ni svoju zemlju, ni državu (VIDEO)
Copyright Instagram_buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je video-snimak na svom Instagram profilu povodom posete domu Garde na Topčideru. 

On je poručio da se spremamo da sačuvamo svoju zemlju. 

- U današnjim uslovima ako nemate dovoljno snažnu vojsku, nećete imati ni zemlju, nećete imati ni državu. I onaj ko to ne razume, ja to ne mogu ni da mu objasnim. Mi moramo da budemo u potpunosti spremni. Mi smo jedina vojno neutralna zemlja, nikoga ne ugrožavamo, samo su nama ugrozili teritorijalni integritet, mi nikada nikome, i moramo da snažimo i jačamo. Mi moramo da budemo spremni da svoju zemlju odbranimo. I ovim što radimo, svoju zemlju čuvamo i branimo i odvraćamo svakog potencijalnog agresora od napada na našu zemlju - poručio je Vučić u videu. 

Podsetimo, predsednik je danas prisustvovao sastanku na kome su predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu.

Takođe, on je prisustvovao i statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

- Moramo da snažimo domaću industriju, da imamo bolju popunu vojnika, ali kupovina novog oružja zahteva i vojnike. Imaćemo nove jedinice sa dronovima, na to smo posebnu pažnju obratili, sa brojnim privatnicima i domaću pamet nadam se da ćemo pre godine uspeti da predstavimo ogroman pomak, da predstavimo veliki broj dronova-ubica domaće proizvodnje, što će predstavljati ogromnu prednost Srbije u regionu - istakao je Vučić.

On je poručio i da će Srbija poručiti veliki broj "Nora". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike