Đilasovcima propao plan! Marinika skočila kao oparena, ne zna šta će!

30.01.2024

15:16

0

Tepićeva je kritikovala odluku da se konstitutivna sednica zakaže za 6. februar umesto posle 8. februara

Đilasovcima propao plan! Marinika skočila kao oparena, ne zna šta će!
Copyright 24sedam/ATAImages/ A.A.

Marinika Tepić, potpredsednica SSP Dragana Đilasa i jedan od nosilaca takozvane liste "Srbija protiv nasilja", skočila je kao oparena nakon što je Vladimir Orlić, predsednik Skupštine, zakazao za 6. februar konstitutivnu sednicu parlamenta.

Tepićeva je kritikovala odluku da se konstitutivna sednica zakaže za 6. februar umesto posle 8. februara, na čemu se oni insistirali zbog najave da će tada Evropski parlament doneti rezoluciju o izborima u Srbiji. 

- Od baš me briga za Evropski parlament i rezoluciju o izborima u Srbiji 8. februara, do brzo, brzo konstitusanje Skupštine pre toga, 6. februara! Tražili smo juče sednicu nakon 8. februara. Nisu smeli! Jer su prevaranti napumpali sebi procente organizovanim izbornim kriminalom - napisala je Tepićeva na društvenim mrežama, uprkos tome tome što je prethodno Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju rekao da Srbiji "nisu potrebni novi izbori, već brzo konstituisanje institucija".

Premijerka Srbije Ana Brnabić, takođe, rekla da je nije potredno čekati bilo kakvu rezoluciju Evropskog parlamenta da bi se sazvala konstitutivna sednica Skupštine Srbije.

Marinika Tepić, podsetimo, navodno je štrajkovala glađu kako bi, prema sopstvenom priznanju, naterala zapadne moćnike da pritisnu predsednika Vučića i vlast da ponište izbore i da bivši režim instaliraju na vlast mimo narodne volje.

Podsetimo, lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na parlamentarnim izborima osvojila je 46,75 odsto glasova birača (1.783.701 glas), dok je takozvana lista "Srbija protiv nasilja" dobila duplo manje podrške, 23,66 procenata glasova (902.450 glasova).

Dakle, i ovaj podli plan đilasovske koalicije nije uspeo. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike