Brnabić o skandaloznoj izjavi Marsenića: Ne čudi me, oni su u koaliciji sa onima koji bi priznali tzv. Kosovo

30.01.2024

15:02

0

"Pustili su ih sve iz zatvora i oni su 2004. godine pokrenuli pogrom nad srpskim stanovništvom", rekla je premijerka

Brnabić o skandaloznoj izjavi Marsenića: Ne čudi me, oni su u koaliciji sa onima koji bi priznali tzv. Kosovo
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je nije iznenadila izjava potpredsednika Novog DSS Predraga Marsenića da je Aljbin Kurti svojevremeno amnestiran zato što nije bio terorista, već student.

"Da budem sasvim iskrena, nimalo me nije začudila ta izjava, zato što se radi o čoveku koji je član stranke koja je praktično pustila 1.800 albanskih terorista, najstrašnijih ubica, silovatelja, ubica dece. Pustili su ih sve iz zatvora i oni su dve, tri godine nakon toga, u zavisnosti kada su koga pustili, organizovali i 2004. godine pokrenuli pogrom nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i palili naše crkve i manastire. Možda su oni za njih studenti. Možda su i stipendisti nekih fondacija", istakla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara u kasarni Topčider.

Kako je rekla, to je uradila Demokratska stranka Srbije (DSS). 

"Kasnije je Miloš Jovanović pričao i to je potpisao Vojislav Koštunica. Dakle, to je uradio DSS. To je DSS, to je njegova stranka. Tada im je bila takva politika, očigledno im je i danas takva politika. I danas im nimalo nije žao što su to uradili. Niti vide da su napravili grešku", ocenila je Brnabić.

Prema njenim rečima, 2004. godine nisu reagovali na pogrom, već su, kako kaže, iz svojih kabineta u Beogradu gledali kako se pale naše crkve i manastiri i kako se etnički čisti Kosovo od Srba.

"Pa su onda 2008. godine, kada je Priština jednostrano proglasila nezavisnost, takođe ćutali. Neki su se razbežali po drugim zemljama u regionu. To su isti ti ljudi, to je ista ta politička stranka, to su isti ti kvazi salonske patriote koje nikada ništa zaista nisu uradile za srpski narod na Kosovu i Metohiji, a ni za Srbiju kao državu", ocenila je Brnabić.

Kako je navela, oni su i danas u koaliciji sa političkim strankama i akterima koji sasvim otvoreno govore da bi oni, ukoliko dođu na vlast i da su na vlasti, insistirali da Srbija prizna tzv. Kosovo i da je prihvatljivo da budu sa takvim ljudima u koaliciji.

"To su ti dupli standardi i to je laganje i varanje našeg naroda kada vi imate predsednika te stranke koji je francuski državljanin, ali je protiv Evropske unije. Ali on je u Evropskoj uniji i njegova porodica je u Evropskoj uniji. Ja mislim da je svako ko prati politiku znao da je to njihova politika, ali dobro je što su još jednom naglasili", zaključila je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike