Američki portal otkrio istinu! Đilasov mentor i zaštitnik prozapadne opozicije je na platnom spisku albanske mafije!

26.01.2024

12:30

0

Ono što je interesantno, ali što ne treba da iznenađuje, jeste činjenica da se Menendez 30. septembra 2022. sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić

Američki portal otkrio istinu! Đilasov mentor i zaštitnik prozapadne opozicije je na platnom spisku albanske mafije!
Copyright Profimedia/ATA images

Američki senator Bob Menendez, albanski lobista i jedan od najvatrenijih zaštitika prozapadne srpske opozicije na čelu sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić, na platnom je spisku albanske mafije!

Ovo šokantno otkriće svetskoj javnosti obelodanio je "Dejli Bist", jedan od najuticajnih političkih portala u Americi, koji postoji od 2008. i koji je za kratko vreme postao jedan od najbrže rastućih sajtova u toj zemlji.

Kako piše ovaj portal koji je osvojio brojne nagrade, osim što je uhvaćen u zloupotrebi službenog položaja u korist vlade Katara i Egipta, Menendez je radio i za interese Albanaca.

Printscreen
 

Ključna karika koja je do sada nedostajala da bi se u potpunosti sklopio mozaik korupcije gigantskih razmera otkrivena je nakon što je "Dejli bist" objavio članak u kom je Amerikanca albanskog porekla Gazmenda Litu poznatijeg kao Gas označio kao ključnu osobu koja je umešana u kriminalne poslove senatora iz Nju Džersija.

Kako je sve počelo?

"Dejli bist" je otkrio da je u septembru 2019. godine senator održao sastanak sa Korabom Litom, tada članom albanskog parlamenta.

Korab Lita je izašao sa samita, na kojem je bio još jedan albanski parlamentarac, tvrdeći da je dobio Menendezovu podršku za niz izbornih reformi koje su on i njegova stranka zagovarali, i dalje tvrdeći da je senator pozvao albanske birače da učestvuju na predstojećim izborima.

Podrška moćnog američkog zvaničnika dala bi neverovatan uticaj bilo kojoj ličnosti u maloj balkanskoj zemlji, u kojoj stavovi SAD imaju ogromnu moć.

Lita i članovi njegove porodice sa sedištem u SAD dali su značajne donacije Menendezovoj izbornoj operaciji u poslednjih deceniju i po. Mnoge od tih donacija su prošle kroz albansko-američki komitet za politička pitanja, od kojih je Menendez bio najveći korisnik poslednjih godina.

Kosovo i Metohija

Početkom 2020. godine, Menendez je počeo da oglašava po pitanju Kosova i Metohije, pridruživši se svom tadašnjem kolegi iz Predstavničkog doma poslaniku Eliotu Engelu iz Njujorka u potpisivanju pisma Trampovom državnom sekretaru Majku Pompeu, pozivajući na sankcije Srbiji.

Sledećeg meseca, senator i njegova supruga prisustvovali su prvom od nekoliko sastanaka Građanske lige, gde je on posebno pozvan da ubedi Grčku da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Njegova jedina kritika koja nije upućena Srbiji, bila je upućena albanskim vlastima koje su uhapsile Grka koji je povezan sa Demokratskom partijom Koraba Lite,.

Menendez je priznao da bi naterao Atinu da prizna Kosovo, ali da je zabrinut da bi iznenadno pritvaranje Grka moglo da potkopa njegove napore.

- Zabrinut sam što je albanska policija uhapsila grčkog državljanina Dioniza-Fredija Belerija dva dana pre izbora - rekao je Menendez.

U svom obraćanju senator je napao Srbiju, a lažnu državu Kosovo nazvao "jednim od najbližih saveznika" Sjedinjenih Američkih Država. Takođe, on je tom prilikom i osudio planove za osnivanje Zajednice srpskih opština!

- Poslednje što mislim da treba da uradimo je osnivanje enklava koje je predložila Zajednica srpskih opština. To je recept za katastrofu - rekao je senator ispraćen aplauzom.

Menendez je, takođe, ugostio albanske lidere lažne džave, a na jesen se ponovo obratio Građanskoj ligi, gde je bio pohvaljen zbog njegovih čvrstih stavova o albanskim prioritetima na Balkanu.

Sastanak sa tajkunskom opozicijom

Ono što je interesantno, ali što ne treba da iznenađuje, jeste činjenica da se Menendez 30. septembra 2022. sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić.

Tada je delegacija SSP senatoru Menendezu i njegovom timu navodno predstavila predlog za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Navedeno ukazuje da je sve ovo deo šireg plana prozapadne opozicije koja ima za cilj da se Srbija oslabi.

Susret za Menendezom, čovekom koji se nalazi u grotlu korupcionaške afere, a koji dokazano lobira za interese lažne države Kosovo, ukazuje da na tome radi zajedno sa Marinikinom i Đilasovom opozicijom.

U prilog tome ide i činjenica da članove tajkunske opozicije u Srbiji u Briselu ovih dana primaju isključivo albanski lobisti poput Viole fon Kramon i Andreasa Šidera kojima je cilj ukloniti Vučića i na vlast u Srbiji vratiti poslušnike Zapada.

Istraživanjem "Dejli bista" dokazano je da se na Srbiju i njeno rukovodstvo udara sa dva kontinenta, američkog i evropskog, i iz Vašingtona i iz Brisela, a sve to ukazuje da je reč o organizovanoj akciji i tesnoj saradnji Marinikine i Đilasove opozicije sa albanskim lobistima koji se bore za nezavisno Kosovo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike