Vučić odbrusio Kurtijevom ministru Svečlji! "Može samo da sanja srpsku ambasadu u Prištini - to su noćne more"

26.01.2024

12:09

0

Svečlji mogu da kažem da je KiM u skladu sa poveljom UN rezolucijom 1244 i ustavom naše zemlje deo teritorije Republike Srbije, tako je bilo, tako će i biti - istakao je predsednik

Vučić odbrusio Kurtijevom ministru Svečlji! "Može samo da sanja srpsku ambasadu u Prištini - to su noćne more"
Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Vranju gde obilazi radove na rekonstrukciji Opšte bolnice, a tom prilikom je odgovorio i Kurtijevom ministru Dželjalju Svečlji.

- Svečlja može samo da sanja srpsku ambasadu u Prištini. To su noćne more. Svečlji mogu da kažem da je KiM u skladu sa poveljom UN rezolucijom 1244 i ustavom naše zemlje deo teritorije Republike Srbije, tako je bilo, tako će i biti. Ta siledžijska politika uz podršku onih čiju ne sme da ima, naš narod je trpeo i gore dahije ali ne doveka. Što se nas tiče, bićemo uvek uz svoj narod, da pomažemo koliko možemo, da damo sve od sebe da sačuvamo mir od takvih tipova. Vraćam se za Beograd i pratiću dešavanja, pazite za šatore gde se skupljaju potpisi, kod njih je sve pod znakom pitanja - rekao je Vučić. - rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, dvojica ministara Kurtijeve lažne vlade Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići izašli su juče na teren da izbliza vide uklanjanje bilborda u Zvečanu sa fotografijama počasnih građana tog grada Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića...

Svečlja je snimak uklanjanja bilborda objavio na Fejsbuku i tom prilikom rekao da će jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini.

Pozitivan prirodnji priraštaj 

O pozitivnom priraštaju u Pasjanima u Kosovskom Pomoravlju, predsednik kaže:

- Imamo tri mesta, ali to nije jasno objasniti. Kao ni povećanje broja stanovnika u nekim mestima. Bolje je nego što je bilo pre 3,4 godina. Korona nas je uništila, da sedite i da plačete kad vidite te brojeve. To je zastrašujuće. Moramo da motivišemo ljude. U siromašnijim sredinama, ovaj novac što dajemo daće efekta. Osim na KiM bilo bi dobro da se to nastavi, ali to mora biti i u urbanim sredinama.

Predsednik je izjavio da će 1,7 miliona biti uloženo u opremu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike