Svedoči rođak žrtve: U procesu protiv Hašima Tačija, pred sudom u Hagu o zločinima UČK govoriće zaštićeni svedok

17.01.2024

18:51

0

Tužilaštvo je u kratkom sažetku najave svedočenja rekao da je svedok rođak žrtve i da će govoriti o danu kada ga je poslednji put video. Zatim se, zbog zaštite svedoka, prešlo na zatvorenu sednicu

Svedoči rođak žrtve: U procesu protiv Hašima Tačija, pred sudom u Hagu o zločinima UČK govoriće zaštićeni svedok
Hašim Tači - Copyright scp-ks.org

Pred Specijalizovanim sudom za ratne zločine na Kosovu i Metohiji u procesu protiv nekadašnjih lidera tzv. OVK Hašima Tačija, Redžepa Seljimija, Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija, danas je počelo svedočenje zaštićenog svedoka pod brojem 4449. U pitanju je rođak muškarca koje otet u Drenovcu. 

Tužilaštvo je u kratkom sažetku najave svedočenja rekao da je svedok rođak žrtve i da će govoriti o danu kada ga je poslednji put video. Zatim se, zbog zaštite svedoka, prešlo na zatvorenu sednicu. 

Prethodna dva dana svedok koji je govorio o organizaciji tzv. OVK je takođe bio pod merama zaštite. Tužilaštvo dokazuje da je tzv. OVK bila organizovana, imala je komandu i hijerarhiju. 

Tačiju, Seljimiju, Krasnićiju i Veseljiju se sudi za ratne i zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, protivpravna zatvaranja,  mučenja Srba, Roma i nelojalnih Albanaca. Terete se za komandnu i pojedinačnu odgovornost. U zatvoru su od novembra 2020. godine. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike